Oslobodjenje

Ne smijemo se kock

Ko će biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice, još se ne zna, ali naši sagovornic­i su složni u jednom moraju ga što prije izabrati

- Piše: DŽEMILA BUSNOV

Muhamed Avdić trebao bi biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice Socijaldem­okratske partije (SDP) BIH, Naroda i pravde (NIP) i stranke Naprijed, SBIH je predložila Faruka Đozića kao kandidata, a SDA razmatra pružanje podrške Hamdiji Fejziću, koji je obnašao funkciju zamjenika načelnika Opštine Srebrenica.

Nejedinstv­o i sujeta

Imena su to kandidata za načelnika Opštine Srebrenica koja se vrte u javnosti ovih dana i koja odmah postaše kamen spoticanja između pomenutih stranaka. Naime, svi tvrde da žele jednog zajedničko­g kandidata za načelnika, ali s druge strane svako pretendira da to bude onaj njihov. Pojedinci iz SDA nisu zadovoljni izborom Avdića, a ostale stranke opet nisu za Fejzića. Ko će i da li će biti zajedničko­g kandidata za načelnika Srebrenice, još se ne zna, ali svi naši sagovornic­i su složni u jednom - moraju ga u konačnici izabrati ako žele da imaju svog načelnika na čelu Srebrenice.

Salko Tursunović, predsjedni­k Skupštine opštine Srebrenica, za Oslobođenj­e kaže ne da bi trebali, nego stranke moraju izaći sa jednim kandidatom.

- Bilo bi pošteno i fer od ovih koji su dosad vodili procesne izbore i gubili da daju šansu nekom drugom, novom. Mislim da sa Avdićem imamo šansu, a sa Fejzićem nemamo nikakvu. Želimo da imamo kandidata koji će pobijediti i biti načelnik svih građana Srebrenice, ističe on.

Tursunović smatra da je upravo Avdić odličan kandidat za načelnika Opštine.

- To je jedan čestit i vrijedan čovjek, sposoban da vodi opštinu. I nije to samo moje mišljenje, nego zaključak većine građana koji žive u Srebrenici. On je neistrošen­a ličnost, koja može puno dati na političkoj sceni, mišljenja je Tursunović.

I Hamdija Fejzić smatra da treba izaći na izbore sa jednim kandidatom, ali...

Pojedinci iz SDA nisu zadovoljni izborom Avdića, a ostale stranke opet nisu za Fejzića

 ?? ?? Hamdiju Fejzića je predložila SDA
Hamdiju Fejzića je predložila SDA

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina