Oslobodjenje

Široki Brijeg vodio 2:0, a GOŠK izjednačio

Gosti iz Gabele zadovoljni­ji su osvajanjem boda kojim su pobjegli s pretposlje­dnje pozicije na tabeli WWIN lige

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ J. T. J. T.

ŠIROKI BRIJEG GOŠK

Stadion Bare u Čitluku. Gledalaca:

Sudija: Darko Gedžić (Brčko). Strijelci: 1:0 - Ćavar (17), 2:0 - Kpan (51), 2:1 - Mihaljević (58), 2:2 - Skorup (68pen).žutikarton­i:marin,t.tomić (Široki Brijeg), Skorup, Šuta, Šero, Radenović (GOŠK).

ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Prusina, Mašić, Kuprešak (68. Mišić), Ćavar, Marin, Matić, Mamić (76. Tomić), Kpan (68. Bagarić), Chinedu (68. Lukić). Trener: Dino Skender.

GOŠK: Vasilj, Bradara, Šuta, Batarelo (75. Miličević), Radenović, Marasović (57. Musulin), Skorup (81. Nižić), Čajić (57. Gogić), Ikić (46. Mihaljević), Šero, Hasukić. Trener: Admir Adžem.

Lijep pogodak

Hercegovač­ki derbi WWIN lige BIH između Širokog Brijega i GOŠK-A igrao se na stadionu u Čitluku, a remijem 2:2 mnogo zadovoljni­ji mogu biti gosti.

Ne samo zbog osvojenog boda koji ih je pomakao sa pretposlje­dnjeg mjesta na tabeli nego i zbog činjenice da je Široki vodio 2:0.

Poveli su domaći u 17. minuti, kada je kapiten Marijan Ćavar postigao lijep

U ponedjelja­k je u Sarajevu pod predsjedav­anjem Vice Zeljkovića održana 32. sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BIH. Najvažnija novost je da je usvojen prijedlog odluke o smanjenju broja klubova WWIN lige BIH sa 12 na 10 klubova sa početkom od takmičarsk­e sezone 2025/2026, kao i prijedlog odluke o formiranju stalnog pogodak iz slobodnog udarca. U 34. minuti velika šansa za domaćina, Kuprešak je pogodio prečku, a isti igrač nije bio precizan ni u 45. minuti.

Na otvaranju drugog poluvremen­a Kpan je udarcem iz daljine savladao takmičenja pod nazivom Superkup FSBIH sa početkom od takmičarsk­e sezone 2024/25. U okviru Superkupa će se igrati jedna utakmica između pobjednika lige i osvajača Kupa. Izvršni odbor FSBIH je donio odluku i o povećanju broja klubova juniorske Premijer lige BIH, koja će od naredne takmičarsk­esezone,2024/25,umjesto14 loše postavljen­og golmana Vasilja za 2:0.

Ipak, GOŠK se nije predavao i osam minuta kasnije smanjio je razliku golom Mihaljević­a, kojeg je odlično uposlio Gogić. Deset minuta kasnije dosuđen je penal za goste iz Gabele, a siguran izvođač bio je Skorup.

Benderove intervenci­je

Široki Brijeg je imao dobru šansu u 80. minuti preko Lukića, čiji udarac Vasiljsigu­rnobrani.ufinišujeb­enderdva puta sjajno intervenis­ao i spasio Široki Brijeg od poraza.

Rezultati 25. kola WWIN lige BIH: Posušje - Tuzla City 1:1 (Pavković 63 - Mehanović 27), Sarajevo - Igman 3:2 (Čataković 18pen, 39, Beganović 43 - Hebibović 30, Denković 50), Sloga - Željezniča­r 0:3 (Štilić 48, Krpić 52, Hiroš 90+4), Velež - Borac 1:1 (Guliashvil­i 65 Vuković 3), Široki Brijeg - GOŠK 2:2 (Ćavar 17, Kpan 51 - Mihaljević 58, Skorup 68 pen). U ponedjelja­k: Zrinjski - Zvijezda 09.

Poredak: Borac 59 bodova, Zrinjski 49, Velež 43, Sarajevo 40, Sloga 38, Posušje 37, Široki Brijeg 32, Igman 26, Željezniča­r 26, GOŠK 25, Tuzla City 24, Zvijezda 17.

Golman Bender je dva puta sjajno odbranio i spasio Široki Brijeg od potpunog preokreta i poraza

brojati 16 klubova. Formirane su i dvije nove ženske selekcije, WU23 i WU-15. Reprezenta­tivnom selekcijom WU-23 će rukovoditi selektori A i WU-19 ženskih selekcija, kao i njihovi pomoćnici iz stručnih štabova. Za selektora U15 tima imenovan je Dragan Jevtić. Njegovi pomoćnici su Elma Basara, Amela Kršo i Milorad Ilišković.

Posljednje vijesti

U saobraćajn­oj nesreći

koja se dogodila u ponedjelja­k na dionici autoputa u mjestu Kadarići kod Ilijaša poginula je žena dok je vozač automobila zadobio teške povrede.

Dva muškarca uhapšena

su u Banjoj Luci zbog prostituci­je. Sa njima su bile i dvije djevojke iz Brazila za koje se sumnja da su pružale seksualne usluge za novac.

U kasarni “Stanislav

Baja Kraljević” u Rodoču održana je centralna svečanost povodom obilježava­nja 32. godišnjice osnivanja HVO-A i 19. godišnjice osnivanja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OSBIH.

Poraz teniserki BIH

U meču Billie Jean King Cupa teniserka reprezenta­cija BIH je upisala dva poraza u prva dva meča od Izraela. Prvo je Suana Tucaković poražena od Nicole Khirin sa 0:2 (po setovima 3:6, 1:6). U drugom meču Dea Herdželaš poražena je od Line Glushko, a i u ovom meču rezultat je bio 2:0 za Izraelku (po setovima 6:2, 6:2). U trećem meču došlo je do promjene u dublu pošto je Izrael dobio ovaj meč, te je umjesto Suane Tucaković u paru sa Anitom Wagner zaigrala Laura Radaković.

Obavješten­je za čitaoce

Obavještav­amo cijenjene čitaoce Oslobođenj­a da Oglasna služba za praznik radi u utorak, 9. aprila, u poslovnici Stari Grad (Ul. Zelenih beretki br. 14), u zgradi Oslobođenj­a Bistrik br. 9 i u Ul. Ante Babića do br. 3 (Nedžarići) od 8 do 14 sati. U srijedu, 10. aprila, Oglasna služba radit će u Ul. Zelenih beretki br. 14 od 9 do 14 i u zgradi Oslobođenj­a, Bistrik br. 9, od 13 do 19 sati.

 ?? / HERCEGOVIN­A.INFO ?? Detalj sa utakmice u Čitluku
/ HERCEGOVIN­A.INFO Detalj sa utakmice u Čitluku
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina