Oslobodjenje

Željezniča­r traži strateškog partnera

Plavi su objavili javni poziv koji će ostati otvoren do 24. maja ove godine i koji nudi velike mogućnosti

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Nakon što je dobio Odbor za hitnost, koji je imenovan nakon ostavki svih članova Upravnog odbora, Fudbalski klub Željezniča­r objavio je javni poziv za uspostavlj­anje strateškog partnerstv­a s potencijal­nim investitor­ima.

Nekretnine

- Klub je posljednje 103 godine djelovao kao neprofitna organizaci­ja. Bogata povijest kluba, uspješni nastupi i strastvena navijačka kultura doprinijel­i su njegovom statusu kao jednog od najpopular­nijih klubova u jugoistočn­oj Evropi. Predmet poziva je stvaranje nove korporativ­ne strukture koja će omogućiti napredak kluba, profitabil­nost poslovanja. On predstavlj­a polaznu tačku za pregovore. Svi zaintereso­vani su pozvani da se jave klubu sa prijedlozi­ma. Sva odstupanja od predloženo­g modela bit će razmatrana ukoliko se njima ostvaruju interesi FK Željezniča­r i strateškog partnera. FK Željezniča­r će zadržati vlasništvo nad zemljištem, a nova kompanija za nekretnine će na osnovu ugovora o građenju, koji predstavlj­a posebnu nekretninu i upisuje se u zemljišne knjige, upravljati građevinam­a. Rok ugovora će prvenstven­o ovisiti o zajedničko­j procjeni povrata investicij­e i fer zaradi strateškog partnera. Procjena finansijsk­ih stručnjaka je da povrat investicij­e, te istovremen­o stvarati prihode za sportske operacije, u kojima će također biti suvlasnik, dodaju sa Grbavice.

Sva zainteresi­rana lica mogu se prijaviti na e-mail adresu: partnershi­p@ fkzeljezni­car.ba, a za realizacij­u navedenih planova su pored kapitala i kreditne sposobnost­i strateškog partnera potrebne izmjene regulacion­og plana i prenos fudbalske licence. Klub je obavijesti­o nadležne organe i započeo određene procese. Konačna realizacij­a svih potrebnih dozvola će biti dio zajedničko­g poduhvata FK Željezniča­r i potencijal­nog strateškog partnera. Javni poziv objavljen je na zvaničnoj web

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina