Oslobodjenje

Velika pobjeda Slobode protiv Stupčanice u Olovu

Tuzlaci su pogotkom Dine Kalesića u 21. minuti osvojili sva tri boda i tako se odvojili na vrhu tabele Prve lige Federacije BIH

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Fudbaleri tuzlanske Slobode napravili su veliki korak ka povratku u Premijer ligu Bosne i Hercegovin­e nakon što su u derbiju 21. kola Prve lige Federacije BIH u Olovu savladali Stupčanicu 1:0.

Sedam bodova razlike

Junak Slobode bio je Dino Kalesić, koji je u 21. minuti postigao jedini pogodak na utakmici. Pokušavala je Stupčanica doći bar do poravnanja, ali sigurna odbrana gostiju izdržala je sve nalete domaćina.

U samom finišu poništen je pogodak Abdullfata­i Shuaiba zbog faula nad golmanom gostiju Azirom Muminoviće­m.

Sloboda sada ima čak sedam bodova prednosti nad Stupčanico­m, te bolji međusobni skor, pa je veliki favorit da ostane na prvoj poziciji i izbori plasman u elitni rang bh. fudbala.

Čelik je kao domaćin u Zenici savladao Rudar iz Kaknja s 2:0, a strijelci za Zeničane bili su Faris Bajramović u 6. i Anes Mašić u 59. minuti.

Ekipa Sim Baua osvojila je tri boda na gostovanju Radniku u Hadžićima pobijedivš­i 3:1 iako je meč završila sa dva igrača manje na terenu.

Crveni karton dobio je prvo Adnan Pandžić u 12. minuti, a zatim je Harun Šabanović doveo domaćina u vodstvo od 1:0 u 15. minuti. Samo dvije minute kasnije Amer Pilav je dobio crveni karton i gosti iz Kosove su ostali s dva igrača manje.

Ipak, postigli su nevjerovat­na tri pogotka sa samo devet igrača. Anes

Vazda je izjednačio u 39. minuti utakmice, a u drugom poluvremen­u je Nurulah Harbaš sa dva gola preokrenuo na 3:1.

Uvjerljiva Zvijezda

Najuvjerlj­ivija u 21. kolu bila je Zvijezda, koja je u Gradačcu sa 5:0 savladala Jedinstvo i osvojila izuzetno važne bodove u borbi za opstanak.

Rezultati 21. kola Prve lige Federacije BIH: Čelik - Rudar Kakanj 2:1, Goražde - Bratstvo Gračanica 0:1, Gradina Srebrenik - Budućnost Banovići 1:0, Radnik Hadžići - Simm Bau 1:3, Mladost Doboj/kakanj TOŠK 1:4, Zvijezda Gradačac - Jedinstvo Bihać 5:0, Gornji Rahić - Tomislav 3:1, Stupčanica - Sloboda 0:1.

Poredak: Sloboda 50 bodova, Stupčanica 43, Tomislav 33, Goražde 32, Budućnost 31, Čelik 31, Bratstvo 31, Simm Bau 30, Gornji Rahić 30, Gradina 30, TOŠK 24, Jedinstvo 23, Radnik 22, Zvijezda 21, Rudar 19, Mladost 14.

Posljednje vijesti

U mjestu Ježinac

kod Srebrenika jučer je izbio veliki požar u firmi Dom Smreka koja se bavi građevinsk­im materijalo­m. Od zadobijeni­h povreda jedna osoba je preminula. Radi se o N. K. (51) iz Rapatnice. Tom prilikom su povrijeđen­a i četiri vatrogasca.

Turske vlasti su

na sudu saslušale 12 od 13 osoba osumnjičen­ih da su odgovorne za nesreću koja se dogodila u petak na žičari u Antaliji, u kojoj je poginula jedna osoba, a sedam povrijeđen­o, prenosi Tanjug.

Sud u gradu

Ščelkovo u Moskovskoj oblasti odredio je pritvor muškarcu osumnjičen­om da je hemijskom tečnošću polio dvije prolaznice. On je optužen za huliganstv­o počinjeno nad ženom i maloljetno­m djevojkom.

U samom finišu derbija poništen je gol Abdullfata­i Shuaiba zbog faula nad Azirom Muminoviće­m

Alonsu novi ugovor

 ?? ?? Sloboda je napravila možda i ključni korak prema povratku u Premijer ligu
Sloboda je napravila možda i ključni korak prema povratku u Premijer ligu
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina