Oslobodjenje

Normalna vlast za Zagreb i

Kladušani su podrška koaliciji Možemo na izborima u Hrvatskoj, ali još nisu dogovorili koaliciju za načelnika Velike Kladuše

- MIRZA DAJIĆ

Na šehidskom mezarju u Vitezu, gdje su sahranjene do sada identifiko­vane žrtve, u 9.30 sati biće proučena zajednička molitva za sve šehide Viteza. Na šehidskom obilježju u Ahmićima u 12 sati bit će položeno cvijeće, a u gornjoj džamiji u Ahmićima iza podne namaza proučen kelime-i-tevhid.

Istina i sjećanje

Armin Ahmić, predsjedni­k UG žrtava rata ‘92-95. 16. april Ahmići, rekao je da porodice žrtava tragaju za još 15 ubijenih, te pozvao sve koji posjeduju informacij­e gdje se nalaze posmrtni ostaci ubijenih da saopšte “kako bi mogli ukopati naše najmilije na način dostojanst­ven čovjeku”. Biće održana i planinarsk­a tura “Put istine i sjećanja” iz dva pravca, iz Zenice i Viteza do Ahmića.

U sklopu obilježava­nja, promovisan je dokumentar­ni film “Zločin u Ahmićima - Protiv poricanja i zaborava” i održana panel-diskusija “Sudski utvrđene činjenice nasuprot glorifikac­iji zločina”.

Federalni zastupnik Naše stranke Amir Purić iz Velike Kladuše susreo sa sa gradonačel­nikom Zagreba Tomislavom Tomaševiće­m i kandidatki­njom za premijerku političke platforme Možemo Sandrom Benčić uoči sutrašnjih izbora u Hrvatskoj.

- Zagreb je naš, imamo lične dobre odnose, slična je istorija i vrijeme nastanka oba grada, u Zagrebu imate Kladušku ulicu. Suradnja u budućnosti je moguća ako i u Velikoj Kladuši dobijemo normalniju vlast, kazao nam je Purić.

Purić je i jedan od potencijal­nih kandidata za načelnika Velike Kladuše, no to će zavisiti od dogovora osam stranaka u Kladuši koje su i na prošlim izborima nastupale ujedinjeno protiv Fikreta Abdića iz laburista.

- Pregovori u Velikoj Kladuši i dalje traju, postoji pola-pola šanse da se dođe do zajedničko­g kandidata, sve je otvoreno, rekao nam je Purić.

Nakon što je visoki predstavni­k u BIH nedavno donio izmjene

 ?? ?? Amir Purić i Tomislav Tomašević u Zagrebu
Amir Purić i Tomislav Tomašević u Zagrebu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina