Oslobodjenje

Akrapović zadovoljan, Hiroš se izvinio

- J. T.

Nakon remija sa gradskim rivalom Sarajevom (0:0) trener Željezniča­ra Bruno Akrapović bio je mnogo zadovoljni­ji od kolege Simona Rožmana, jer je njegov tim dobio dva crvena kartona.

- Šta da kažem za utakmicu. Svaka čast mojim momcima koji su većinu utakmice odigrali sa devet igrača, pokrili veliki teren sa samo devet igrača. Zaslužuju veliki kompliment. Pokazali su da su timski igrači. Ova publika zaslužuje pobjedu, mi smo dali sve od sebe. Planirali smo jedno, dobili drugo, vidjeli treće i onda moraš da improvizuj­eš, kazao je Akrapović i dodao:

- Sa dva igrača manje ne bismo imali prostor za kontru. Ovako sa jednim igračem manje smo ipak imali neke akcije, tri šuta Amoaha, dva u gol. Koncentrac­ija je bila da ne primimo gol i svaka čast momcima da su odradili ovako težak posao.

Amer Hiroš je dobio jedan od dva crvena kartona kod plavih.

- Želim da se izvinim saigračima i svim navijačima na nesmotreno­m potezu. Dijete sam Želje i gradski derbi mi je od velikog značaja, veliki broj mojih prijatelja je na tribinama i bio sam silno motivisan kao i prethodni derbi. Nisam imao namjeru udariti igrača u lice, ali snosim odgovornos­t i prihvatam posljedice. Molim navijače za zajedništv­o, da podrže ekipu i da ostvarimo trenutni cilj, kazao je Hiroš.

Odbrana

Toni Šunjić (HŠK Zrinjski) Iskusnom bivšem reprezenta­tivcu BIH trebalo je neko vrijeme da uđe u adekvatan ritam, ali u posljednje vrijeme igra sve bolje i ponovo je bio na visini zadatka u pobjedi Zrinjskog nad Veležom. Svoje zadatke u odbrani odradio je jako dobro, te je upisao i asistencij­u za pobjedničk­i gol.

Zadnji vezni

Srđan Grahovac (FK Borac) Kapiten Borca osigurao je pobjedu svog tima nad Slogom iz Doboja ranim pogotkom. Nije ovo bila nimalo

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina