Oslobodjenje

Je protiv Izbornog zakona RS-A

Nakon posebne sjednice biće održan miting “Srpska te zove”, koji se organizuje zbog rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj treba da glasa Generalna skupština UN-A

- GORAN DAKIĆ

Šef Kluba poslanika SDS-A Vukota Govedarica kazao je da će ova stranka pažljivo analizirat­i dostavljen­e materijale, prije svega Izborni zakon Republike Srpske. On kaže da trenutno niko ne zna da li je to isti zakon koji se pred poslanicim­a nedavno našao u formi nacrta.

- Ukoliko prijedlog ovog zakona bude identičan kao nacrt, on neće biti prihvatlji­v za nas. Za nas je prihvatlji­v nezavisni izvještaj za Srebrenicu i spremni smo da uđemo u usaglašava­nje i podržaćemo ga. Sa druge strane, SDS neće podržati skup na Trgu Krajine. Ne pada nam na pamet da idemo na skup sa čovjekom koji je prije niz godina rekao da zna šta se desilo u Srebrenici. Ne pada mi na pamet da se odazovem na poziv čovjeka koji je za federalne medije rekao da je SDS kriv za zločin u Srebrenici i da se to dešavalo u prostorija­ma SDS-A u Bratuncu, naglasio je Govedarica.

Predsjedni­k Kluba poslanika PDPA u NSRS-U Igor Crnadak kazao je da postoje novi skupštinsk­i materijali za koje nisu znali da će se naći na sjednici, poput imuniteta, Zakona o referendum­u i Zakona o radu.

- Što se tiče Izbornog zakona, mi ga nećemo podržati i pozivam ih da ga stave van dnevnog reda. Ako nastave s tim, ova politika vodi ka tome da ozbiljno bude ugrožena ustavnopra­vna pozicija Republike Srpske i dalja izolacija. PDP će podržati izvještaj o Srebrenici, ali ne i miting u Banjoj Luci, kazao je Crnadak.

Stanivukov­ić uz Dodika

Lider Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović je rekao kako sa Dodikom i ostalim udbašima neće zajedno ni u crkvu, a kamoli na narodni miting. Vukanović je naglasio da je više nego zanimljivo što je prisustvo na mitingu najavio potpredsje­dnik PDP-A i gradonačel­nik Banje Luke Draško Stanivukov­ić.

- Siguran sam da niko nije iznenađen informacij­om da će Dodikovo banjolučko mladunče i mezimče biti rame uz rame sa crvenim “patriotima” u četvrtak na novoj patriotsko­j predstavi i mitingu podrške uzurpatoru. On je ponosno izjavio i najavio dolazak, sada već otvorenu i javnu podršku Dodiku i režimu i nakon dvije godine upozorenja šta se događa, maske su pale i sve je ogoljeno, rekao je Vukanović.

Ni SDS, ni PDP, ni Pokret za pravdu i red neće podržati održavanje mitinga “Srpska te zove”

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina