Oslobodjenje

Branilac trofeja treba pobjedu za prolazak

Zrinjski je favorit u revanš-utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovin­e protiv ekipe Sloge, nakon što je prvi meč završen bez pobjednika i bez golova

- ZLATKO ŠARIĆ

Iako je prva utakmica polufinala Kupa BIH između Sloge i Zrinjskog završena bez pobjednika i bez golova (0:0), jasno je da su Mostarci ipak favoriti za prolazak.

Nije razlog samo to što je branilac trofeja Kupa i realno kvalitetni­ji nego i to što u ekipi gostiju neće biti njihovog najboljeg igrača za kojeg je zbog teške povrede (slomio ključnu kost na utakmici sa Željezniča­rom) sezona završena.

Plemići će ipak morati da se namuče, Sloga je izuzetno kompaktna ekipa.

- Stanje u ekipi je odlično, dobili smo derbi protiv Veleža, a sada nas čeka jedna od najvažniji­h utakmica ove godine, protiv jedne tvrde ekipe. Možda ćemo se početi grliti kad se vidimo, jer stalno igramo mečeve, već u subotu idemo na novi prvenstven­i

Uz podršku naših navijača, nadam se da ćemo ostvariti cilj, rekao je trener mostarske ekipe Željko Petrović

duel protiv Sloge. Igraju tvrdo, sa pet pozadi, nedostaje im možda najbolji igrač, ali imaju visoke igrače i teška su ekipa za dobiti, rekao je trener Zrinjskog Željko Petrović.

Zbog gustog rasporeda vjerovatno će biti nekoliko izmjena.

- Imamo dva puta Slogu, pa Sarajevo, moramo osvježiti ekipu. Mi smo Zrinjski, želimo u finale, uz podršku naših navijača nadam se da ćemo ostvariti cilj, dodao je crnogorski stručnjak.

Trener Sloge Vlado Jagodić svjestan je da ga čeka težak posao jer ne može izvesti najbolji sastav, ali optimizam je i dalje prisutan.

- To što imamo kadrovskih problema, u ovom momentu nam otežava situaciju, što ne umanjuje naše šanse. Ja sam uvijek govorio - koga nema, bez njega se može i mora. Jasno je da nedostatak Vidića, Karaća, Veselinovi­ća i Redžića, četiri igrača koja bi počela utakmicu, nije jednostava­n, rekao je Jagodić.

Parovi revanš-susreta polufinala Kupa BIH, danas: Zrinjski - Sloga (18 sati, sudije: Musić, Čaušević i Đozić, prenos: Arena Premium 1, prvi meč 0:0). Sinoć: Borac - Široki Brijeg.

 ?? ?? Nemanja Bilbija je najbolji strijelac Zrinjskog
Nemanja Bilbija je najbolji strijelac Zrinjskog

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina