Preporod

Prvo takmičenje u hifzu Časnog Kur’ana održano u Sejmenskoj džamiji

- M. BILčEVIć

Usubotu, 21. januara 2023. godine, u Sejmenskoj džamiji u Zenici održano je prvo takmičenje u hifzu Časnog Kur’ana. Organizato­r takmičenja bio je Medžlis Islamske zajednice Zenica i Škola hifza, a takmičenju je pristupilo 39 učesnika u tri kategorije.

Takmičenje je pratila komisija u sljedećem sastavu: predsjedni­k komisije hafiz prof. dr. Safet-ef. Husejnović, hafiz Enes-ef. Beganović, hafiz Amir-ef. Kaknjo i hafiz Ishak-ef.

Efendić. Prigodno predavanje o važnosti Kur’ana i učenju Kur’ana napamet kazivao je hafiz Fahir-ef. Arnaut.

„Zenica je postala prepoznatl­jiva po hifzu i hafizima, a najveću zaslugu za tu prepoznatl­jivost ima Škola hifza i njen voditelj koji bdije nad hifzom u ovom gradu, hafiz dr. Safet Husejnović. Mnogo je džematlija u svim našim džematima koji finansijsk­i pomažu rad Škole te želimo da im zahvalimo i iskažemo poštovanje“– poručio je glavni imam Medžlisa Zenica mr. Jakub-ef. Salkica koji je uz članove komisije uručio diplome i nagrade pobjednici­ma.

U kategoriji Hifz tri džuza za studentice i studente prva tri mjesta su zauzeli: 1. Kemal Bešić; 2. Merjem Kerimi i 3. Ammar Đikić.

U kategoriji Hifz dva džuza za učenike srednje škole najbolji su bili: 1. Madžid Aganhodžić; 2. Merjem Beganović i 3. Lejla Džerahović.

Hifz ‘Amme džuza bila je kategorija predviđena za učenike osnovnih škola, a prva tri mjesta su osvojili: 1. Bušra Afif; 2. Meram Hećimović i 3. Zejneb Beganović.

Medžlis i Škola hifza su za sve učesnike obezbijedi­li skromne hedije i večeru, a prva tri mjesta u sve tri kategorije su nagrađena vrijednim novčanim nagradama.

 ?? ?? Pobjednici takmičenja iz sve tri kategorije: Kemal Bešić, Madžid Aganhodžić i Bušra Afif.
Pobjednici takmičenja iz sve tri kategorije: Kemal Bešić, Madžid Aganhodžić i Bušra Afif.
 ?? ?? Glavni imam Salkica: „Zenica je postala prepoznatl­jiva po hifzu i hafizima, a najveću zaslugu za tu prepoznatl­jivost ima Škola hifza i njen voditelj hafiz prof. dr. Safet Husejnović“.
Glavni imam Salkica: „Zenica je postala prepoznatl­jiva po hifzu i hafizima, a najveću zaslugu za tu prepoznatl­jivost ima Škola hifza i njen voditelj hafiz prof. dr. Safet Husejnović“.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina