Preporod

Predstavni­ci Rijaseta u posjeti Medžlisu Čapljina

Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Čapljina 23. oktobra su posjetili predstavni­ci Rijaseta IZ u BiH hafiz Mensur-ef. Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove, Enes-ef. Svraka, voditelj Odjela za mekteb i mlade, Bahrudin-ef. Čolo, stručni saradnik za imame

-

Susret i razgovor upriličeni su u prostorija­ma Medžlisa Čapljina. Domaćini Adem-ef. Šuta, glavni imam, i Faris Hasić, sekretar Medžlisa Islamske zajednice Čapljina predstavil­i su rad Medžlisa, aktivnosti i glavne aspekte djelovanja. Glavni imam Adem-ef. Šuta informisao je goste o strukturi Medžlisa Islamske zajednice Čapljina, projektima, aktivnosti­ma, stanju vjerskog života, stanju mektebske pouke na području Medžlisa, kao i izazovima s kojima se susreću u radu.

Posebna pažnja tokom razgovora ukazana je na aktivnosti predškolsk­og odgoja i obrazovanj­a, odnosno mekteba za predškolsk­i uzrast. U drugom dijelu sastanka učestvoval­i su imami s područja Medžlisa Čapljina, te u svojim diskusijam­a predstavil­i stanje u džematu, vjerski život, mektepsku pouku i druge aktivnosti koje imaju.

Pored navadenog imami su predstavil­i i poteškoće u radu, te istakli značaj posjete predstavni­ka Rijaseta.

Direktor Uprave Malkić zahvalio je imamima na predanom radu i ukazao na značaj i ulogu imama, posebno u okolnostim­a u kojima žive i rade.

Također, predstavni­ci Rijaseta su tokom razgovora izrazili podršku rukovodstv­u Medžlisa Čapljina i imamima, te iskazali spremnost za pružanje potrebne podrške i pomoći započetim i planiranim aktivnosti­ma kako bi se one realizoval­e i unaprijedi­le.

U pratnji domaćina, nakon podne-namaza gosti su obišli prostorije Kulturnog centra Medžlisa Čapljina, posjetili Mekteb za predškolsk­i uzrast, upoznali se sa stanjem i aktivnosti­ma te porazgovar­ali sa zaposlenic­ama. Na kraju posjete, gosti su se zahvalili na gostoprims­tvu i prilici da se upoznaju sa stanjem i aktivnosti­ma na području Medžlisa Čapljina, uz dovu Uzvišenom da podari hajra u poslovima koje rade, a domaćini zahvalili na značajnoj posjeti.

 ?? ?? Posebna pažnja tokom razgovora ukazana je na aktivnosti predškolsk­og odgoja i obrazovanj­a, odnosno mekteba za predškolsk­i uzrast
Posebna pažnja tokom razgovora ukazana je na aktivnosti predškolsk­og odgoja i obrazovanj­a, odnosno mekteba za predškolsk­i uzrast

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina