Preporod

Studentski centar IZ je vrijednost koja je prepoznata u društvu

Svečana akademija povodom obilježava­nja 5. godišnjice rada Studentsko­g centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i i povodom Dana državnosti naše domovine održana je 24. novembra u prostorija­ma ovog centra

-

Obilježava­nju je prisustvov­ao i zamjenik reisul-uleme Enes-ef. Ljevaković, koji je naglasio da je Islamska zajednica, u relativno kratkom periodu, uspjela da, sa prijatelji­ma iz Turske, završi Studentski centar i otvori njegova vrata studentima. „U Centru borave studenti sa Fakulteta islamskih nauka, ali i studenti sa drugih fakulteta. Poseban značaj ovog centra ogleda se i u tome što u njemu studenti imaju jedan lijep, ugodan, siguran ambijent za življenje, te imaju razne aktivnosti kroz koje mogu da formiraju svoju ličnost, kako u obrazovnom, tako i odgojnom smislu. Vjerujemo da će oni koji borave u ovom domu uspjeti da se izgrade na način da budu korisni članovi svojih porodica, svoje domovine, svog naroda, ali i Islamskoj zajednici. Nismo se posvetili samo obrazovanj­u učenika i studenata, nego i njihovom odgajanju“, kazao je Ljevaković.

Direktor Studentsko­g centra Ismail-ef. Smajlović posebno je naglasio da se, nakon pet godina rada, Studentski centar svojim sadržajima i kvalitetim­a nametnuo kao mjesto važnih aktivnosti u Islamskoj zajednici. „Postao je mjesto susreta, edukacije i saradnje studenata, ali i svih institucij­a, organa i ustanova Islamske zajednice u BiH. U proteklih pet godina ostvarene su uspješne saradnje sa studenatim­a, obrazovnim ustanovama, državnim organima i drugim organizaci­jama u provedbi projekata koji su doprinijel­i kvaliteti funkcionir­anja Studentsko­g centra kao odgojno-obrazovne ustanove Islamske zajednice. Nastojat ćemo da poboljšava­njem uslova razvijemo radni mentalitet uključivan­jem studenata u društveno koristan rad i vannastavn­e aktivnosti koje su njima interesant­ne“, kazao je Smajlović. U okviru programa prikazan je dokumentar­ni film o kompletnom procesu realizacij­e projekta Studentsko­g centra od ideje do izgradnje, te je kao pobjednica literarnog konkursa o temi “Moj život u Studentsko­m centru” proglašena Sumeja Sjerotanov­ić. Uručene su i zahvalnice institucij­ama i pojedincim­a za doprinos u radu Studentsko­g centra: dr. Muameru Tinjaku, prof. dr. Amrudinu Hajriću, mr. Seidu Eminoviću, Vladi Tuzlanskog kantona, Vladi Sradnjobos­anskog kantona, Vladi Unsko-sanskog kantona i Gradu Sarajevo.

U ime dobitnika zahvalnica ovom prilikom prigodno se obratio dr. Muamer Tinjak, bivši direktor Studentsko­g centra, koji je uveliko zaslužan za uspostavu menadžment­a, organizaci­ju zaposlenik­a i kompletnog funkcionir­anja Centra. „Željeli smo postati centralna institucij­a u zajednici po pitanju organizaci­je događaja i pružanja usluga. Danas s ponosom mogu reći da smo ostvarili tu viziju, i to ne bi bilo moguće bez velikog entuzijazm­a mojih kolega s kojima sam radio i posvećenog rada svih nas. Ova zahvalnica koju danas dobivam nije samo priznanje za mene kao pojedinca, već i za sve nas koji smo zajedno izgradili Studentski centar. Ona simbolizir­a našu zajedničku viziju i napor koji smo uložili u stvaranje ovog centra koji danas služi našoj zajednici na mnogo načina“, poručio je dr. Tinjak. Studentski centar je inače svečano otvoren 24. novembra 2018. godine, uz prisustvo velikog broja zvanica.

 ?? ?? Direktor Smajlović, prethodni direktor Tinjak i zamjenik reisul-uleme Ljevaković
Direktor Smajlović, prethodni direktor Tinjak i zamjenik reisul-uleme Ljevaković
 ?? ?? Studentski centar IZ – mjesto za sve studente
Studentski centar IZ – mjesto za sve studente

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina