Preporod

Svoju ste ljubav prenijeli u džamije

- N.G.

U okviru obilježava­nja 30 godina obnovljeno­g rada Muftijstva bihaćkog, reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i Husein-ef. Kavazović 8. decembra se prije džuma-namaza sastao s imamima Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

Domaćini su ovom prilikom predstavil­i svoj dosadašnji rad, razgovaral­i o planovima za naredni period i drugim temama koje su značajne za Zajednicu.

„Presretni smo što imamo priliku ugostiti našeg vrhovnog poglavara, reisul-ulemu u njegovoj prvoj posjeti administra­tivno-poslovnoj zgradi Medžlisa Bihać koja se nalazi pored Gradske džamije. Nastojimo reisul-ulemi pružiti krajišku dobrodošli­cu i nadam se da ćemo u najljepšem svjetlu predstavit­i naš

Medžlis“, rekao je predsjedni­k MIZ Bihać Samir Bećirspahi­ć. Ovom prilikom je reisul-ulema Gradsku džamiju u Bihaću službeno proglasio vakufom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i.

„Znam da ste svi uložiti mnogo, od svog truda, preko vremena i imetka. Znam da ste svoju ljubav prenijeli na mjesta koja su najdraža Allahu, dž.š., to su džamije. Vi ste uz Njegovu pomoć izgradili sebi kuću u Džennetu“, poručio je reisul-ulema.

Neposredno prije džuma-namaza je ovim povodom upriličen prigodan program sadržan od učenja kur’anskih ajeta i interpreta­cije kasida.

„Povodom službenog proglašenj­a Gradske džamije vakufom Islamske zajednice, danas smo upriličili program koji su proučili imami MIZ Bihać i prisjetili se svih pojedinaca i organizaci­ja koje su dale svoj doprinos kako bi ova džamija i objekat Medžlisa zasijali u punom svjetlu, a od danas bili i zvanično stavljeni na upotrebu našim članovima“, kazao je glavni imam MIZ Bihać Mensur-ef. Ćehić.

 ?? ?? Ovom prilikom je reisul-ulema Gradsku džamiju u Bihaću službeno proglasio vakufom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i
Ovom prilikom je reisul-ulema Gradsku džamiju u Bihaću službeno proglasio vakufom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina