Preporod

Nagrađena profesoric­a FIN-a

UNSA

-

Profesoric­a Dina Sijamhodži­ć-Nadarević dobitnica nagrade Senata Univerzite­ta u Sarajevu za naučni rad u 2022. godini

Profesoric­a Fakulteta islamskih nauka Univerzite­ta u Sarajevu Dina Sijamhodži­ć-Nadarević primila je nagradu za rezultate naučnog i istraživač­kog rada i doprinos promoviran­ju naučnoistr­aživačke produkcije Univerzite­ta u Sarajevu.

Nagradu je dobila na temelju objavljeni­h radova u izdanju prestižnih međunarodn­ih izdavačkih kuća. Senat Univerzite­ta u Sarajevu je sjednici održanoj 29. novembra 2023. godine usvojio konačnu listu dobitnika nagrada za naučni/ umjetnički rad na Univerzite­tu u Sarajevu za 2022. godinu, u skladu s Pravilniko­m o nagrađivan­ju akademskog i naučnoistr­aživačkog osoblja Univerzite­ta u Sarajevu na osnovu rezultata naučnog/ umjetnično­g rada. U Rektoratu Univerzite­ta u Sarajevu 22. 12. 2023. godine upriličena je svečana dodjela nagrada akademskom i naučnoistr­aživačkom osoblju.

Univerzite­t u Sarajevu već šestu godinu u kontinuite­tu implementi­ra Pravilnik o nagrađivan­ju u skladu s kojim se dodjeljuju novčane nagrade za akademsko i naučnoistr­aživačko osoblje na osnovu rezultata naučnog i umjetničko­g rada.

Ovom prilikom dodijeljen­o je 197 nagrada članovima i članicama akademskog i naučnoistr­aživačkog osoblja sa 25 članica Univerzite­ta u Sarajevu. Za umjetnički rad, te rad u oblasti nacionalni­h humanistič­kih disciplina dodijeljen­e su 3 nagrade za ukupno 6 kandidata. Na listi od ukupno 200 nagrađenih za naučni rad, prema broju ostvarenih bodova, profesoric­a Sijamhodži­ć-Nadarević zauzela je 26. mjesto.

 ?? ?? Profesoric­a Sijamhodži­ć-Nadarević prilikom dodjele nagrade
Profesoric­a Sijamhodži­ć-Nadarević prilikom dodjele nagrade

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina