Preporod

Emitovano 400. izdanje emisije „Islamske teme“na Radiju Rami

Medžlis Prozor

-

Radio Rama je četvrtog januarskog dana u svom programu emitovao redovno izdanje emisije „Islamske teme“koje se, i inače, emituje četvrtkom u 14.00 sati. Sve je išlo svojim tokom i ništa nije upućivalo na nešto neobično osim činjenice da je to bilo jubilarno 400. izdanje emisije, što je, vrijedi priznati, vrijedno postignuće.

Kada je 10. marta 2016. godine emitovano prvo izdanje „Islamskih tema“, slušaoci su bili zatečeni. Zvuci ilahija i nazivanje selama od strane voditelja se baš i nisu očekivali, a rukovodstv­u radija se znalo i prigovorit­i da slušaoci nisu očekivali hodžu na „hrvatskom radiju“. Ipak, reakcije su se s vremenom stišavale, a sadržaji emisije i teme koje su obrađivane počele su intrigirat­i slušaoce.

Radio je takva vrsta medija da je vrlo teško dobiti povratnu reakciju i osjetiti bilo slušalaca. Ipak, kroz neformalne susrete s ljudima i razgovore o raznim temama, sticao se dojam da je emisija izuzetno lijepo posjećena i poprilično slušana. Posebno se to odnosilo na emisije u kojima su tretirana pitanja poput Svetih knjiga, Isaa i njegove majke Merjem te drugih poslanika.

„Islamske teme“su koncipiran­e tako da nude servisne informacij­e i vijesti s područja Medžlisa Islamske zajednice Prozor te, nakon muzičkog predaha, tretiraju zasebnu temu. U nekim izdanjima su gostovali i dragi gosti poput muftije mr. Salema Dedovića, rahmetli Isnama Taljića, brojnih glavnih imama i profesora medresa. Kroz emisiju se prezentuju aktivnosti Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu, a posebna pažnja islamskim temama posveti se za vrijeme ramazana.

„Islamske teme“su se izborile za svoje mjesto u programsko­j šemi Radija Rama, našle su svoj put do slušalaca, i, nadamo se, barem donekle doprinose da naša lokalna zajednica bude bolje i ljepše mjesto za život.

Islamske teme uređuju i vode Safet-ef. Pozder i Nihad-ef. Ahmetović.

 ?? ?? Prvo izdanje „Islamskih tema“emitovano je 10. marta 2016. godine
Prvo izdanje „Islamskih tema“emitovano je 10. marta 2016. godine

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina