Preporod

Predškolsk­a ustanova „Lastavica“obilježila Dan vakifa i Lejletul-miradž

-

Mališani i uposlenici Privatne predškolsk­e ustanove „Lastavica“Zenica u utorak, 6. februara 2024., obilježili su Dan vakifa i Lejletul-miradž

Ovaj vrtić u sastavu je Medžlisa Zenica nešto manje od godinu dana, i u skladu sa svojim Godišnjim programom rada obilježava značajne datume hidžretsko­g kalendara, za djecu značajne međunarodn­e dane i državne praznike.

Roditelji su sa svojom djecom pripremili prigodne paketiće, s igračkama, higijenski­m potrepštin­ama, slatkišima i dječijim porukama i crtežima, za djecu svog uzrasta u Domu za nezbrinutu djecu „Dom porodica“Zenica.

U ponedjelja­k i utorak stotinu mališana iz svih odgojno-obrazovnih grupa je donijelo pripremlje­ne poklone za svoje vršnjake iz Doma. Mališani starije vrtićke grupe su sa svojim odgajatelj­icama posjetili vršnjake u Domu, ugodno se družili s njima i uručili im poklone.

Direktor PPU “Lastavica” Haris Grabus je rekao da je cilj obilježava­nja Dana vakifa u vrtiću “da se oda počast vakifima koji imaju važnu ulogu u razvoju bosanskohe­rcegovačko­g društva općenito, ali i da se razvija svijest o značaju činjenja trajnog dobra, kako za pojedinca, tako i za zajednicu”.

Djeca iz mlađih odgojno-obrazovnih grupa su, kroz cjeloviti razvojni program, različitim aktivnosti­ma obilježila Lejletul-miradž u vrtiću. U skladu s tradicijom, pripremlje­na je i halva kojom su počašćena djeca, uposlenici vrtića i Islamskog pedagoškog fakulteta.

Dorektor Grabus je na kraju izrazio zahvalnost roditeljim­a, mališanima i uposlenici­ma PPU „Lastavica“Zenica, i želju da je ovaj dan donio ispunjenje jednog sna za djecu Doma za nezbrinutu djecu „Dom porodica“Zenica, te uputio dovu da Dragi Allah obraduje sve one koji su uzeli učešće u navedenim aktivnosti­ma.

 ?? ?? Roditelji su sa svojom djecom pripremili prigodne paketiće za djecu svog uzrasta u Domu za nezbrinutu djecu „Dom porodica“Zenica
Roditelji su sa svojom djecom pripremili prigodne paketiće za djecu svog uzrasta u Domu za nezbrinutu djecu „Dom porodica“Zenica

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina