Preporod

Obilježena 5. godišnjica naprednog kursa islama „Biti dobar čovjek“

Riječ je o kursu koji su zajednički realiziral­i Medžlis Tešanj i UB Vrijeme Zeman

- RAŠID ORLOVIĆ

Usubotu, 27. januara 2024. godine u atriju Medžlisa održana je svečanost i druženje polaznika koji su pohađali ili su polaznici na naprednom nagradnom kursu islama za mlade „Biti dobar čovjek“.

Povod za organizova­nje druženja je obilježava­nje pet godina od početka projekta i upisa prve generacije na ovaj kurs 2018. godine. Od tada do danas kurs je upisalo i pohađalo preko 200 mladih sa prostora općina Tešanj, Teslić, Doboj i Žepče.

O ovim i drugim pojedinost­ima u uvodnom dijelu govorio je Esmir Bašić, naglasivši da je najbolja bila 4. generacija s polaznicim­a iz Tešnja, Teslića i Doboja.

Prisutnima se potom obratio glavni imam Medžlisa Tešanj Fuad-ef. Omerbašić, koji je govorio o važnosti obrazovanj­a i odgoja mladih, ističući da očekuje da ovi mladi preuzmu odgovornos­t u svojim sredinama, a biti dobar čovjek je imperativ vremena. U toku druženja prisutnima se obratila dobitnica prve nagrade umre iz 5. generacije Ajla Mulić koja je prenijela svoja lijepa iskustva sa umre.

Na kraju se prisutnima obratio predsjedni­k UB Vrijeme Zeman dr. Jasmin Hadžikadun­ić, koji je govorio o važnosti razumijeva­nja i ispravnog shvatanje vjere. Kazao je da je sretan zbog činjenice da se kroz kurseve uradilo mnogo dobra, da je sretan kada ga sretnu neki od polaznika i kažu da su se okoristili od kursa. Potom je uslijedilo nagradni kviz u kome su najviše znanja i sreće imali:

1. Ajdin Bajrić, 2.Amela Kapić, 3.Adis Hadžić, 4. Azemina Delić i 5.

Edina Osmić. Program je završen uručenjem zahvalnice i skromnih poklona te bogato pripremlje­nim ručkom.

 ?? ?? Od 2018. do danas kurs je upisalo i pohađalo preko 200 mladih sa prostora općina Tešanj, Teslić, Doboj i Žepče
Od 2018. do danas kurs je upisalo i pohađalo preko 200 mladih sa prostora općina Tešanj, Teslić, Doboj i Žepče

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina