Preporod

Centralni program za Lejletul-berat izveli učenici medresa i studenti FIN-a iz Kaknja

- A.I.

Centralni program Medžlisa Kakanj povodom mubarek noći Lejletul-berat 24. februara je održan u Bijeloj džamiji u Kaknju

Program su organizova­li i potpuno realizoval­i učenici medresa i studenati Fakulteta islamskih nauka s područja MIZ Kakanj. Kako je kazao glavni imam MIZ Kakanj Zakir-ef. Ljubović, cilj je bio da mladi ljudi, budući nosioci svih aktivnosti unutar Islamske zajednice, dobiju priliku i prostor da prenesu svoja znanja i iskustva.

„Vjerujem da će ovo biti početak naše saradnje. Također smo potpisali i protokol s Udruženjem studenata Fakulteta islamskih nauka za daljnju saradnju u organizaci­ji sličnih aktivnosti. Ono što svi znamo jeste da bez saradnje starijih generacija koji su iskusniji i bez mladih koji imaju više energije i koji bi trebali nositi određene projekte teško je nešto uraditi. Mi želimo da u ramazanu obiđemo mnogo bolesnih ljudi, da obradujemo starije i mlađe, želimo da i u mektepskoj nastavi djeca dobiju osvježenje ovim mladim kadrom, da imamo više projekata, a ništa od toga ne bismo mogli uraditi da nema ovih naših djevojaka i mladića“, kazao je Ljubović. Kako su nosioci programa bili mladi ljudi, budući kadar islamske zajednice, predavanje je održao student Fakulteta islamskih nauka, mladi hafiz iz Kaknja Muhamed Vehab. Prisutnima je prenio poruke i smjernice za nadolazeći mjesec ramazan.

Gost na programu je bio Akademski hor Fakulteta islmskih nauka koji je ovom prilikom potpisao saradnju sa MIZ Kakanj za realizacij­u budućih aktivnosti.

Na svečanosti su najavljene aktivnosti koje će MIZ Kakanj u ramazanu realizovat­i sa učenicima medresa i studentima FIN-a koji su porjeklom iz Kaknja. Prema riječima prisutnih, program koji su izveli mladi ljudi je potpuno osvježenje u Kaknju, a tome je svjedočio veliki broj vjernika u Bijeloj džamiji u Kaknju.

 ?? ?? Medžlis Kakanj je potpisao i protokol s Udruženjem studenata Fakulteta islamskih nauka za daljnju saradnju u organizaci­ji sličnih aktivnosti
Medžlis Kakanj je potpisao i protokol s Udruženjem studenata Fakulteta islamskih nauka za daljnju saradnju u organizaci­ji sličnih aktivnosti

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina