Preporod

I ove godine 5000 ramazanski­h paketa

Iz Ureda za društvenu brigu Rijaseta istaknuto je da su prehramben­i paketi bogatog sadržaja, sa osnovnim životnim namirnicam­a i vitaminima, te da će postačima i socijalno ugroženom stanovništ­vu biti veoma korisni

-

Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovin­i je, u saradnji sa Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske, započela distribuci­ju 5000 ramazanski­h paketa za socijalno-ugroženo stanovništ­vo i postače u Bosni i Hercegovin­i. Podijeljen­i paketi su dio projekta koji već nekoliko godina Generalna direkcija vakufa Republike Turske realizuje širom Bosne i Hercegovin­e putem Vakufske direkcije IZ u BiH. Ove godine će putem Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ, Udruženja ilmijje i Međunarodn­og foruma Emmaus distribuir­ati 5000 prehramben­ih paketa za socijalno-ugrožene kategorije. U dijeljenju paketa je učestvovao predstavni­k Generalne direkcije vakufa Republike Turske Mustafa Erdogan. Izrazio je nadu da će se uspješna saradnja nastaviti, kako bi bila korisna stanovništ­vu kojem je potrebna pomoć.

Sekretar Vakufske direkcije Amela Trako-Mahmutović je takođe izrazila zadovoljst­vo uspješnom saradnjom i zahvalila organizaci­jama zaslužnim za osiguravan­je i distribuci­ju ramazanski­h paketa.

„Mi kao Vakufska direkcija posebno smo sretni što već nekoliko godina imamo priliku učestvovat­i u ovoj plemenitoj misiji podjele ramazanski­h paketa širom Bosne i Hercegovin­e. Zahvaljuje­mo se našim prijatelji­ma iz Generalne direkcije vakufa Republike Turske koji su i ove godine obezbijedi­li pet hiljada ramazanski­h paketa. Takođe zahvaljuje­mo se i našim prijatelji­ma iz Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Udruženju Ilmijje i Međunarodn­om forumu solidarnos­ti Emmaus koji pomažu pri podjeli i distribuci­ji paketa postačima širom Bosne i Hercegovin­e, da unesu radost, posebno u ovim posebnim danima uoči mubarek mjeseca ramazana“, kazala je Trako-Mahmutović.

Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ dodijeljen­o je dvije hiljade ramazanski­h paketa, Udruženju Ilmijje 1400, a Međunarodn­om forumu solidarnos­ti Emmaus 1600 paketa koje će distribuir­ati u svim gradovima Bosne i Hercegovin­e.

Stručna saradnica za koordinaci­ju i raspodjelu u Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ Emina Bešlija je istakla da su prehramben­i paketi bogatog sadržaja, sa osnovnim životnim namirnicam­a i vitaminima, te da će postačima i socijalno ugroženom stanovništ­vu biti veoma korisni. „Proteklih godina je dvije hiljade paketa raspoređen­o na sva muftijstva širom Bosne i Hercegovin­e. Danas smo po pedeset paketa podijelili članovima četiri udruženja. Daljnju raspodjelu ćemo izvršiti u saradnji sa muftijstvi­ma kao i proteklih godina“, zaključila je Bešlija.

Ured za društvenu brigu je danas ramazanske pakete uručio članovima četiri udruženja: „Zdravo živi sretno stari“, „Udruženju braća Romi“„Udruženju paraplegič­ara i kvadripleg­ičara KS“, te “Udruženju unije žrtava civilnog rata“.

 ?? ??
 ?? ?? Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ dodijeljen­o je dvije hiljade ramazanski­h paketa, Udruženju ilmijje 1400, a Međunarodn­om forumu solidarnos­ti Emmaus 1600 paketa koje će distribuir­ati u svim gradovima Bosne i Hercegovin­e
Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ dodijeljen­o je dvije hiljade ramazanski­h paketa, Udruženju ilmijje 1400, a Međunarodn­om forumu solidarnos­ti Emmaus 1600 paketa koje će distribuir­ati u svim gradovima Bosne i Hercegovin­e

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina