TV Extra

’Mamma Mia!’

Film je 2008. režirala Filida Lojd

- L. S. R.

„Mamma Mia!“je film koji je osmišljen po istoimenom svjetski poznatom mjuziklu utemeljeno­m na pjesmama grupe „Abba“. Film je dobio naziv po njihovom hitu iz 1975. “Mamma Mia“.

Redateljic­a je Filida Lojd (Phyllida Lloyd).

Prva je premijera filma u Švedskoj i Ujedinjeno­m Kraljevstv­u bila izvedena 11. juna 2008., a 18. juna u SAD.

Tri muškarca

Dvostruka oskarovka Meril Strip (Meryl Streep) ima glavnu ulogu te glumi majku

Donu Šeridan (Donna Sheridan). Pirs Brosnan (Pierce), Kolin Firt (Colin Firth ) i Stelan Skarsgard (Stellan Skarsgard) su u ulozi tri moguća oca Donine kćerke Sofi (Sophie), koju glumi Amanda Sajfird (Seyfried).

Radnja filma odigrava se na grčkom ostrvu Kalokari. Romantična avantura počinje u zabačenom mediterans­kom hotelu “Vila Dona”, koji vode Dona Šeridan, njena kćerka jedinica Sofi i Sofin vjerenik Skaj.

Sofi ne zna ko je njen otac. Prije 21 godinu, Dona se zaljubila u Amerikanca Sema Karmajkla i njih dvoje su imali strastvenu ljetnu romansu. Ipak, pred kraj ljetovanja, Sem govori Doni da je vjeren i da ide kući da bi se oženio, i tako slama Doni srce.

Ko je otac

Povrijeđen­a Dona pada u zagrljaj još dvojice mladića: Engleza Harija Brajtai i Šveđanina Bila Andersona.. Na kraju, Dona ostaje trudna, a ne zna koji od njene tri ljetne ljubavi je Sofin otac. Njena majka joj ne dozvoljava da se vrati kući, tako da Dona ostaje na ostrvu Kalokari i otvara svoj hotel “Vila Dona”...

Sofi sada ima dvadeset godina i treba da se uda za Skaja. Uoči svog vjenčanja, ona sa strepnjom šalje pozivnice trojici muškaraca za koje vjeruje da joj je neki od njih otac...

 ?? ?? Strip: U glavnoj ulozi
Strip: U glavnoj ulozi
 ?? ?? Scena iz filma
Scena iz filma

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina