TV Extra

Najsvježij­i festival regije

Iako su apartmansk­i smještaji već rasprodani, puni sjaj festivala se doživljava odsjedanje­m u kampu

- L. S. R.

Music Fest „Zlatna Nit“u svom prvom izdanju privukao je mnoštvo domaće i strane publike. Ovaj trodnevni muzički festival, koji se dešava od 8. do 10. juna 2023. godine, dovodi najbolje rok bendove regiona na čak tri stejdža u jedinstven­o prirodno okruženje resorta „Zlatna Nit“u Bosanskoj Krupi.

Vrhunski koncerti

Mnogi su ga prozvali najsvježij­im festivalom regije, što se čini kao zaslužena titula. Svi posjetioci koji odluče započeti ljeto na festivalu, iskusit će i pravo festivalsk­o okruženje u kamping šatorima, dnevnom i noćnom programu i mnogim iznenađenj­ima koje je direkcija „Zlatne Niti“pripremila.

„Dubioza kolektiv“, S.A.R.S., „Van Gogh“, „Let 3“, „Helem Nejse“, „Opća opasnost“„Divlje jagode“, „Zona isključenj­a“, „The Croatian Pink Floyd Show“samo su neki od ovogodišnj­ih headlinera, a nakon vrhunskih koncerata, noći će se nastaviti sa DJ after partijima.

Iako su apartmansk­i smještaji već rasprodati, puni sjaj festivala se doživljava odsjedanje­m u kampu, što čini i glavni dio smještajno­g kapaciteta ovog festivala. Dodatno zadovoljst­vo pruža i sama lokacija, priroda u svom najčistije­m obliku u resortu „Zlatna Nit“. - Interes publike iz cijelog regiona je ogroman, imamo medijske pokrovitel­je i prijatelje projekta iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, a najavio nam se i veliki broj motorista iz Njemačke. Veoma smo zadovoljni odazivom, a s naše strane smo se potrudili da ovaj festival i u svom prvom izdanju bude u rangu vrhunskih svjetskih festivala, što smo već i čuli od nekoliko muzičkih profesiona­laca - poručuju iz „Zlatne Niti“.

Ostalo je još malo vremena i kapaciteta da zauzmete svoje mjesto na Music Festu „Zlatna Nit“. Karte i pakete ulaznica nabavite na www.musicfestz­n.org

 ?? ?? Festival se održava od 8. do 10. juna
Festival se održava od 8. do 10. juna
 ?? ?? Vrhunski učesnici na festivalu
Vrhunski učesnici na festivalu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina