TV Extra

Volim biti u c

Smatram da društvo treba da ima veći senzibilit­et prema pozori vodio do momenta gdje ću ja upisati Akademiju Još kao ma

-

Mladi glumac Vedad Čano

Mladi i talentiran­i glumci i glumice, koje publika sve češće može da gleda kako na televiziji tako i u predstavam­a, su budućnost kulturno-glumačke scene u Bosni i Hercegovin­i.

Među njima je i talentiran­i Vedad Čano, koji je privukao veliku pažnju pozorišne publike. Iako je još student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, već se otisnuo u glumački život.

U razgovoru za “Dnevni avaz” je istakao da u ovoj državi itekako ima mogućnosti da mladi glumci izgrade karijeru i zaigraju na velikoj sceni.

Ima šansi

Kako je biti glumac u BiH?

- Smatram da još uvijek ne mogu reći za sebe da sam profesiona­lni glumac nego student glume. Ali, iz moje perspektiv­e mladog studenta, koji ima želju da zaigra na velikoj sceni, mogu reći da ima šansi za nas mlade, kako u pozorištu tako i pred kamerom. Tako da ako bi se osvrnuo na svoj razvojni put, mogu reći da je jako korisno. bi u tim momentima poželio da i ja budem sa glumcima na sceni. Kako sam ja rastao, tako sam počeo ići na ozbiljnije predstave i ta želja je iz predstave u predstavu sve više rasla. Mislim da je svaki trenutak u mom životu vodio do momenta gdje ću ja upisati Akademiju i zagrliti glumu kao životni put.

Osjećaj za estetiku

Šta je to što biste promijenil­i u Bosni i Hercegovin­i, a da bi poboljšalo glumačku scenu?

- Smatram da društvo treba da ima veći senzibilit­et prema pozorišnoj umjetnosti. Jer, evo, polazim od sebe i momenta gdje se simpatija prema pozorištu probudila. Mislim da roditelji treba da djecu više vode u pozorište, škole također da organizuju više odlazaka

JOŠ uvijek sam student i trenutno mi je prioritet i najveći projekt završiti studije i diplomirat­i.

 ?? ?? Čano: Prioritet završiti
Čano: Prioritet završiti

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina