TV Extra

Šećerna vodica

Film je 1983. režirao Svetislav Preli

- L. S. R.

„Šećerna vodica“je jugoslaven­ski film koji je 1983. režirao Svetislav Prelić.

Branka Đurić studentica je tehničkog fakulteta koju kolege zbog izgleda i ponašanja zovu Dečka. Majka joj je umrla dok je bila mala, a otac radi u drugom gradu te je Dečka prepuštena sama sebi.

Prijatelj Nenad

Sve svoje probleme i nemogućnos­t da se izrazi kao djevojka pripisuje navodno groznom izgledu: smatra da ima velik nos i ogromna stopala. Sama odlučuje da će probleme, među kojima je i seksualno neiskustvo, riješiti plastičnom operacijom. Njen najbolji prijatelj Nenad počne je gledati drugim očima...

Sonja Savić i Svetislav Goncić 1982. tumačili su ljubavni par u filmu „Živeti kao sav normalan svet“renomirano­g Miše Radivojevi­ća, koji je te godine na festivalu u Puli nagrađen Zlatnom arenom za najbolju režiju. Samo godinu nakon tog kultnog ostvarenja, dvoje mladih glumaca i tadašnjih velikih nada jugoslaven­ske kinematogr­afije ponovo su nastupili zajedno – ovaj put u „Šećernoj vodici“, komediji s romantični­m elementima.

Za razliku od Radivojevi­ćeva filma, u kojem je glavni lik utjelovio Goncić, u uratku dugometraž­nog debitanta Svetislava Prelića (na plakatu je potpisan kao Svetislav Bata Prelić) Sonja Savić bila je u prvom planu, dok je Goncić pomaknut na poziciju „sidekicka“.

Glavna uloga

Tada 22-godišnjoj glumici bila je to prva glavna uloga i iako se našla u zvjezdanoj glumačkoj postavi s proslavlje­nim imenima Milene Dravić, Bate Živojinovi­ća, Ljubiše Samardžića i Zorana Radmilović­a, suvereno je iznijela svoju rolu te je na Pulskom festivalu 1984. nagrađena Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu.

 ?? ?? Savić: U glavnoj ulozi
Savić: U glavnoj ulozi
 ?? ?? Scena iz filma
Scena iz filma

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina