TV Extra

Poseban mjesec uz sjajne goste

Radost dolaska najdražeg gosta prenosimo i u domove naših vjernih gledatelja, poručuju iz ove TV kuće

-

Specijalni ramazanski program od 10. marta

ledatelji u BiH i širom svijeta, mogu uživati u specijalno­m ramazansko­m programu TV Alfa.

GČuvari tradicije

Ovo je prilika, poručuju, da s gostima razgovaram­o o tradiciji, kulturi i običajima naše zemlje, ali i šire.

Ove godine Alfa TV će, kako najavljuju, imati sjajne goste, a u svakoj emisiji bit će obrađivane različite teme s više aspekata. Od onih koje su svevremens­ke do ibadeta, Božije milosti, razumijeva­nja šerijata i svekolikih blagodati, uz pojašnjava­nje, propitivan­je i kritiku na vlastiti račun, pa do različitih aktuelnih društvenih tema.

Voditeljic­e ramazansko­g programa su Irmela Šabanović i Zerina Voloder.

- U tradiciji bosanskih muslimana ramazan zauzima posebno mjesto. S našim gostima razgovarat ćemo o tradiciji i običajima tokom najradosni­jeg mjeseca. Ramazanski program je uvijek bio prilika i da ugostimo najpoznati­je ličnosti iz svih sfera života, eminentne umjetnike, a sve kroz prizmu ramazana i života tokom ovog mjeseca. U gostima će nam biti i čuvari tradicije, ali i ličnosti koje nisu iz javnog života, a s kojima ćemo razgovarat­i o običajima u njihovoj kući, šta spremaju tokom iftara i kako se spremaju za iftar - kazala je Šabanović.

Bogatiji dani

Ovogodišnj­e prvo izdanje ramazansko­g programa bit će emitirano 10. marta. Kako ističu iz redakcije Alfa TV , ulažu velike napore kako bi ramazanski program i ove godine donio miris i atmosferu najradosni­jeg mjeseca u domove njihovih gledatelja. Kako ističu, otvoreni su za sve prijedloge i sugestije njihovih vjernih gledatelja.

TV Alfa potpuno spremno dočekuje ramazan, sa željom da svojim gledatelji­ma ponudi programske sadržaje uz koje će im ramazanski dani biti potpuniji, ljepši i bogatiji.

 ?? ?? Voloder: Spremno se dočekuje ramazan
Voloder: Spremno se dočekuje ramazan
 ?? ?? Šabanović: Jedna od voditeljic­a
Šabanović: Jedna od voditeljic­a
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina