Capital

На крак и на сърце

Две съвсем пресни места за бургери, сандвичи и други кулинарни работи

- М РИН К Р КОНОВ

След първата на „Парчевич” и „Ангел Кънчев” вече има и втора каравана за бургери. Няма си точен адрес, но се намира на паркинга на „Джеймс Баучер” и „Козяк”, на входа на Billa. Както първата, която е на десет години, и тази каравана е култовата американск­а Air Stream, но втората е значително по-възрастна - тя е 40годишна, и след сериозно обновяване сега е в пълния си алуминиев и „винтидж“блясък. Менюто изцяло се запазва. След откриванет­о си Street Chefs 1 прибавиха само един нов бургер - пуешкият. Има го и тук наред с всички останали плюс още един нов, който засега е изненада. От следващата седмица, и само в продължени­е на седмица, ще може да се поръчва и онлайн. Бавно и стабилно Street Chefs прерастват във верига. Много вероятно е следващата да се появи в друг град.

Работното време е от понеделник до неделя от 11:30 до 22:30 ч. Това е малък гастромага­зин, който обяснява името си с уточнениет­о „традиционн­и продукти от Испания“. Ще го откриете лесно по тържествен­ия червено-жълт испански флаг, който се вее под и над витрината му.

Какво може да се намери тук ли? Като начало петнадесет­ина сандвича. По рафтовете следват конфитюрит­е, сладката за сирена (от роза, мак, домати, чушки, виолетки), бяло вино и бира, консервите с морски специалите­ти, с готовите ястия като албондигас и фабада. Пастети от фазан, рак, диво прасе, елен и патица. Сирената и колбасите са по десетина и покриват различен клас.

„Автентично­то“е едно малко късче Испания. Ако ви липсва вкусът й, при повече въображени­е и добро желание може да го усетите на сандвич и чаша вино, сервирани на централна софийска улица.

ул. „Любен Каравелов” 9, тел. 02 465 05 464

 ??  ??
 ?? © Цветелина Белутова ??
© Цветелина Белутова

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria