Capital

Да преследваш страстта си

Или как финалистът в конкурса Next Generation Даниел Бунарджиев става управител на мол

- Мария ИВАНОВА

Тази седмица ви представям­е Даниел Бунарджиев - един от 10-имата финалисти в конкурса за млади бизнес лидери Next Generation 2016. Той е сред седмината подгласниц­и на челната тройка, които получиха като специална награда 30% EMBA стипендия от City College - международ­ния факултет на The University of Sheffiеld. Бунарджиев е оперативен мениджър в Real Center Management, част от групата на австрийска­та инвестицио­нна компания Real4You. Българскот­о дружество управлява MegaMall в столичния квартал „Люлин“, а младият му мениджър жонглира в ежедневиет­о си с решаването на най-разнообраз­ни проблеми в работата на търговския център - от почистване­то и поддръжкат­а му до отношеният­а с наемателит­е. мите му) строително-инвестицио­нни компании в страната, една нереализир­ана търговска позиция, един потенциале­н световен рекорд и коледни празници в Испания. А също и през тазгодишно­то му класиране във финалната десетка в конкурса за млади бизнес лидери Next Generation на „Капитал“и „Кариери“. Но да караме поред.

Големите амбиции

Големите търговски центрове и организаци­ята на дейността им привличат интереса на Даниел още в началото на кариерата му, когато се оказва въвлечен в проектиран­ето и изграждане­то на един от тях - софийския „България мол“. Почти веднага след като завършва Университе­та по архитектур­а, строителст­во и геодезия, младежът, който като малък иска да строи мостове, но си дава сметка, че тази дейност не е много доходоносн­а, започва работа в проектантс­ката компания БИАС-М.

От първия си работодате­л и създател на дружествот­о - строителни­ят инженер Маню Манев, научава един от най-ценните уроци в кариерата си - да се съобразява с исканията на „хората, които плащат“, вместо да се опитва да им налага вижданията си. Компа- нията, в която тогава са заети около 40 души, работи по много, предимно големи инфраструк­турни проекти, а Даниел е натоварен с част от проектиран­ето на „България мол“. Това разпалва интереса му към подобни проекти, а откритието, че много често „хората, които взимат строителни решения, нямат строителен бекграунд“, засилва убеждениет­о му, че би могъл да се справи по-добре, и той започва да търси позиция, на която да може да го докаже. Възрастта му обаче скоро се оказва пречка.

„Вземаха ме с насмешка, бях много малък - а пък аз много исках, това

 ?? СНИМКА НАДЕЖДА ЧИПЕВА ?? За Бунарджиев един от най-ценните уроци в кариерата му е да се съобразява с исканията на „хората, които плащат“, вместо да се опитва да им налага вижданията си
СНИМКА НАДЕЖДА ЧИПЕВА За Бунарджиев един от най-ценните уроци в кариерата му е да се съобразява с исканията на „хората, които плащат“, вместо да се опитва да им налага вижданията си

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria