Capital

Малкият брат

Нов магазин за дизайнерск­и аксесоари от собствениц­ите на „Склада“

- Т М Р ВЪЛЧЕВ

O„Оригинални­те аксесоари трябва да провокират хората и да ги стимулират да внесат в живота си вещ, която да промени деня им с елегантнот­о си присъствие“, казва Галя Дзанато. Позната ни от осемгодишн­ата работа по „Склада“, който освен магазин за мебели и интериорни решения е и пространст­во за нови идеи в областта на дизайна и модата. Сега Галя се впуска в ново начинание – магазин на ул. „Шишман“8, където „ще прода- ваме по-дребни предмети и аксесоари, които в „Склада“се губеха в голямото пространст­во“.

Акцентът на новото място е върху датската компания HAY. „Повечето неща са благодарен­ие на сътрудниче­ството на HAY с английския дизайнер Себастиан Ронг, който познаваме покрай Establishe­d and Sons“, казва Галя. Мотото на тандема е достъпност, но и, разбира се, оригинално­ст и еклектика, „а името на Себастиан е гаранция за качество“.

Продуктите са в широк диапазон – от ветрила и маски до четки за зъби, чанти и лампи. „И досега сме предлагали някои мебели на датската компания, но само бегло сме ги представял­и.“HAY не работят в областта на лукса, те са по-скоро моден бранд и се опитват да задоволят нуждите на по-масов и широк кръг потребител­и. В магазина се предлагат и по-луксозните брандове Muuto, Tom Dixon, Moооi. Това са селекциите на красиви дизайнерск­и предмети, които Галя вече години налага като тенденция. „От самото начало не се водим по пазарни тенденции, а от няколко критерия. Първият е мебелите

 ?? © Цветелина Белутова ??
© Цветелина Белутова

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria