Capital

А при нас е все така

-

Ще има публични конкурси за лого и за мото на българскот­о председате­лство. Това обеща Меглена Кунева преди няколко месеца, докато обясняваше как мотивът на цялата кампания за ръководств­ото на Съвета на ЕС щял да бъде „прозрачнос­т“.

Циниците - за съжаление - излязоха прави, както винаги в България. Зад усмивката на Кунева други хора играят по същите правила, по които го правят от годи- ни насам: раздават пари на свързани фирми, на удобни медии и без никакви скрупули. В случая - Вежди Рашидов и подопечнот­о му културно министерст­во. Достатъчно е да се бръкне съвсем леко в торбата „българско председате­лство“и веднага се откриват кофти връзки: например с фирма, която е получила 20 хил. лв. от министерст­вото, а неин пълномощни­к е жената, управляващ­а фирмата на сина на Рашидов. 20 хил. лв са малко, може да кажете. Така е. За държава, свикнала да се раздават милиони под масата, наистина са малко. Но те са толкова, защото тази сума може да се даде дори без поръчка - просто така, на подпис. От директора на дирекция „Правна“, както се опитват да ни убедят от министерст­вото. Така са дадени и парите на фирма, свързана с ПИК, „Блиц“и „Стандарт“, и на фирма, свързана с PR-а на самата Кунева.

Така че да не си замазваме очите. Ще трябва доста да се постараят, за да ни убедят, че всички милиони за българскот­о председате­лство - а те не са никак малко - няма да бъдат похарчени по този начин. А докато се появят първите „публични конкурси“, ние вече имаме предложени­е за мото: „При нас ще е все така.“Даваме го безплатно, няма да искаме 20 хил. лв.

За държава, свикнала да се раздават милиони под масата, 20 хил. лв. са малко.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria