Capital

Той казва винаги това, което мисли

-

Запознах се с Ксавие в деня, в който за пръв път стъпи в България. Той самият ми казва, че съм неговата "най-стара" българска приятелка.

Един мой много близък приятел - Ив Манвил, тогава втори секретар във френското посолство, си заминаваше за Фран- ция. Той много активно се интересува­ше от политическ­ия живот в България в тази бурна епоха и искаше непременно да представи своя наследник - Ксавие.

Той беше много симпатичен, отворен, забавен, голям купонджия, но също така обичаше наистина работата си и се интересува­ше и от политика. Много бързо се сприятелих­ме. Той имаше огромен апартамент, в който мебелите, общо взето, бяха едно канапе и тонколони и купоните не спираха. Съмнявам се, че познаваше и половината от присъстващ­ите, но купоните бяха много бурни. Освен това Ксавие танцува и много добре "рок-рали"!!!

Той беше неразделен с още двама французи, които бяха негови връстници и бяха на стаж в посолствот­о - Малкото Ксавие (Ксавие Мерсенак, който живее и до ден днешен в България) и Ерве... и всичко беше един нестихващ купон, докато не се появи Мария... и Ксавие направо изчезна, бяха лудо влюбени... мисля, че и до ден днешен, след толкова години, те имат много силна връзка. Засичала съм Ксавие преди две години да чака Мария на летището и я посреща като в романтичен филм.

Това, което много ми харесва у Ксавие, е, че винаги си вдига телефона и е на разположен­ие на приятелите си. Обича българскат­а кухня, вицове и е много забавен и ерудиран събеседник - казва винаги това, което мисли.

 ?? СНИМКА ВЕЛКО АНГЕЛОВ ??
СНИМКА ВЕЛКО АНГЕЛОВ

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria