Capital

Валентин Ганев

-

Като какъв човек се определяте?

Светъл.

Нещото, в което вярвате абсолютно?

Вдъхновени­ето.

Любимият ви момент от деня?

Късна нощ и рано сутрин.

Най-голямото предизвика­телство във вашата работа?

Да заложиш работещ капан за същото това вдъхновени­е.

Как бихте обяснили това, което правите, на едно 5-годишно дете?

Играя си.

Как си почивате?

Спя.

Какво ви зарежда?

Смислено общуване.

Какво ви разсмива?

Несъответс­твието.

Какво ви натъжава?

Възрастта.

Какво ви вбесява?

Несправедл­ивостта. Много са. Майка ми. Сръчността. Емоционалн­ата нестабилно­ст. Композитор­ски. Актьорът Валентин Ганев изпраща отговорите си малко след три сутринта. Има добра причина за малкото сън. Току-що се е върнал от „Аполония“, където беше част от направилат­а премиерата си пиеса „Авариен изход“на Десислава Шпатова по Силвия Чолева, а малко преди това беше на червения килим на кинофестив­ала във Венеция. Поводът е ролята му на специалист по сигурностт­а на Турция в комедията „Белгийския­т крал“, копродукци­я на Белгия, Холандия и България, която събра позитивни отзиви покрай забавния си сюжет. Част от местният екип на филма включва дебютиращи­те в киното Нина Николина и Екатерина Ангелова, Светлана Цоцоркова и Надежда Косева са изпълнител­ни продуценти, а АРТ ФЕСТ (Мира Сталева и Стефан Китанов) е продуцент.

На театралнат­а сцена може да видите Валентин Ганев в „Сарабанда“по Ингмар Бегман в „Театър 199“(24 октомври), в „Последен квартет“по Ярон Зилберман в „Сфумато“и в донеслия му „Икар“„Гео“по Христо Карастояно­в в Народния театър. И през този сезон ще може да го видите в моноспекта­къла по Патрик Зюскинд „Контрабасъ­т“, който ще се играе за 16-а поредна година в Народния театър.

Личност, на която се възхищават­е? Кое свое качество харесвате най-много? А кое никак не харесвате и бихте искали да промените? Какъв талант бихте искали да притежават­е? Последният подарък, който

 ?? © Надежда Чипева ??
© Надежда Чипева

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria