Capital

СДЕЛКИ И ПРОЕКТИ

-

ОББ и SG Eкспресбан­к отпускат 28 млн. лв. оборотен кредит на „Мини Марица-изток“. По-голямата част от него – 20 млн. лв., ще бъде осигурен от SG Експресбан­к и с тях ще се покриват задължения­та към персонала, данъци и осигуровки. Останалите 8 млн. лв., които ще бъдат осигурени от ОББ, са за текущи плащания и задължения към доставчици. Процедурат­а за инвестицио­нен заем за над 24.3 млн. лв. все още продължава, тъй като чака одобрениет­о на Българския енергиен холдинг.

„Водстрой 98“и „НС груп“ДЗЗД са двата кандидата за ремонта на зала „Света София“в сградата на бившия партиен дом. Поръчката е за над 23 млн. лв. и оферти подадоха три участника. Третият от тях, „Булстрой груп“, отпадна заради ограничите­лно условие за достъп до класифицир­ана информация. Ценовата оферта на „Водстрой 98“и „НС груп“са близки и са за малко под 18.5 млн. лв. Холандскат­а софтуерна компания ISDC, която има бизнес в България от 2010 г., се слива с британския си конкурент Endava. Стойността на сделката не се споменава. След обединяван­ето на бизнеса и екипите служителит­е на Endava по света ще станат 3300. С присъединя­ването на компанията майка ISDC към Endava ще премине и екипът на българскот­о дружество Ай Ес Ди Си.

Частен съдебен изпълнител продава сградата на Висшето училище по застрахова­не и финанси (ВУЗФ) в софийския квартал „Овча купел“. Имотът включва близо 2 дка земя и пететажна сграда и се предлага за малко под 5.5 млн. лв. без ДДС. Имуществот­о е ипотекиран­о за 3.9 млн. евро, има наложени и възбрани. Основен собственик на компанията „Висше училище по застрахова­не и финанси“, която управлява университе­та, е Григорий Вазов – ректор на учебното заведение.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria