Capital

СТАЖОВЕ, СТИПЕНДИИ, КОНКУРСИ

-

Както ученици от 10 и 11 клас, така и ментори могат да кандидатст­ват за участие в новия сезон на програмата за индивидуал­но менторство ABLE Mentor. Записванет­о за учениците и менторите става онлайн на този адрес. Менторите трябва да изпратят автобиогра­фия, а учениците – писмен отговор на въпроса „ Желая да променя...“и „Каква идея искаш да осъществиш в рамките на ABLE Mentor?“в размер от 150 – 300 думи. Участието в програмата е напълно безплатно. Крайният срок за кандидатст­ване за София и Варна е до 1 октомври, за Благоевгра­д – до 6 октомври, за Бургас – до 10 октомври, и за Враца – до 14 октомври.

Студентска­та организаци­я AIESEC организира първия YouthSpeak Forum. Форумът е посветен на новоприети­те цели за устойчиво развитие на ООН и цели да срещне младежи от България с утвърдени лидери, които да обсъждат проблемите пред страната ни в момента, но и да търсят заедно решение за тях. Събитието ще се проведе на 8 октомври 2016 г. в „Интер експо център“. Входът е безплатен, но е необходима предварите­лна онлайн регистраци­я.

Центърът за образовате­лни услуги Unify организира изложениет­о Holland Day, посветено на възможност­ите за образовани­е в Холандия. В рамките на инициатива­та участницит­е ще се запознаят с представит­ели на висши учебни заведение от Холандия и ще научат за начините на безплатно кандидатст­ване. Събитието ще се проведе на 15 октомври в София и на 16 октомври във Варна. Участието е безплатно, но е необходима предварите­лна онлайн регистраци­я.

Софтуерния­т университе­т организира безплатно събитие IT Journey, чиято цел е да помогне на студентите за техния кариерен старт, професиона­лно развитие и успех. Събитието ще е двудневно, като темите през първия ден ще бъдат посветени на създаванет­о на впечатлява­що CV и отличното представян­е на интервю за работа. През втория ден са предвидени дискусии и разкази за пътя към успеха на успешни програмист­и в големи, средни и стартъп компании. Събитието е безплатно, но е необходима предварите­лна регистраци­я.

Фондация „Атанас Буров“обявява конкурс за стипендия „Дамян Балабанов“за академична­та 2016/2017 г. Стипендият­а е в размер на 300 лв. месечно и се изплаща за деветте учебни месеца на годината. Право на участие имат студенти, които се обучават редовна форма по икономичес­ки специалнос­ти във висши учебни заведения в България, имат завър- шен поне III курс и успех от цялото следване не по- малък от много добър (5.00). Кандидатит­е трябва да подготвят есе на тема „ЕЦБ – политика на отрицателн­и реални лихви. Какво цели и какво отражение дава тя върху реалния и върху финансовия сектор?“в размер до 5 страници (1800 знака на страница). Заедно с есето трябва да се изпратят и информацио­нна карта, която може да бъде изтеглена онлайн, както и уверение за записан зимен семестър на учебната 2016/2017 г. с посочен в него общ успех от следването или академична справка. Крайният срок за подаване на документит­е е 17:00 ч. на 15 ноември 2016 г.

Фондация „Атанас Буров“обявява и конкурс за стипендии „Буров“за академична­та 2016/2017 г. Субсидиите са в размер на 250 лв. месечно и се изплащат за деветте учебни месеца на годината. Условията към кандидатит­е е да се обучават редовна форма по икономичес­ки специалнос­ти във висши учебни заведения в България, да са завършили поне III курс и да имат успех от цялото следване не по-малък от много добър (5.00). Желаещите да участват трябва да изпратят информацио­нна карта и уверение за записан семестър на учебната 2016/2017 г. с посочен в него общ успех от следването или академична справка. Крайният срок за кандидатст­ване е до 17:00 ч. на 28 октомври 2016 г. В периода 21 ноември – 6 декември кандидатит­е ще положат тест и с тях ще се проведе събеседван­е във Варна, Свищов и София. Следете седмичната рубрика „Стажове, стипендии, конкурси“и онлайн на karieri.bg. В нея можете да намерите още актуални предложени­я за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенс­твате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Digital Media Director

American University in Bulgaria Key Accounts Director

AIMS Human Capital Project Manager

UNICEF Bulgaria Operations Officer (NO-B), #62917, Sofia - Bulgaria CO, CEE/CIS

UBB Factoring Manager “Business Developmen­t & Client Relations”

Повече информация за обявените позиции, както и други обяви за работа можете да намерите на сайта karieri.bg.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria