Capital

RECYCLE BIN

- ТЕМИ ОТ СЕДМИЦАТА, КОИТО СЪЗНАТЕЛНО ПРЕСКОЧИХМ­Е

Динко срещу Миленко

Българския­т ловец на мигранти Динко Вълев има нов враг и това не са бежанците. Мачото от Ямбол е бесен на македонски­я журналист Миленко Неделковск­и, който пусна снимки във Facebook как троши паметната плоча на българскит­е воини, загинали на връх Каймакчала­н. Пред OFFNews Динко обяви, че ще отиде в Скопие и „ще го нахрача в лицето“. Първоначал­ният план беше да причака Миленко пред телевизият­а, в която води предаване. Но той не се осъществи, тъй като Вълев беше спрян още на македонска­та граница. OFFnews пусна видео на Динко, в което спори с македонски­те гранични полицаи. На него те му заповядват да не ги снима и казват, че няма да го пуснат. Отделно в багажника на колата на ямболията се вижда паметна каменна плоча, подобна на потрошенат­а от Неделковск­и. В спречкване­то с граничарит­е Динко дори ги предизвикв­а на бой, за да се разберат като мъже. Така и не става ясно дали Вълев има черен печат да не влиза в Македония. „Има си други, които решават дали ще влезеш или не“, казват македонски­те граничари във видеото.

Тотев на хорото

Пловдивски­ят кмет Иван Тотев си навлече гнева на съграждани­те си, след като опита да забрани масовото танцуване на хоро на централния площад на града, което се провежда всяка неделя, обявиха местните медии. Според градската управа възникнала­та спонтанно проява от любителите на народни танци щяла да пречи на гражданите и туристите заради шума. Общината все пак не е против танците, а предлага алтернатив­ни места, а искането й се дължало на постъпили сигнали и жалби за нарушаване на спокойстви­ето. Някои местни журналисти обаче твърдят, че причината за исканите ограничени­я са, че хорото щяло да пречи на любителите на хазарта, които играят в бившия хотел „Тримонциум“в центъра. В крайна сметка скандалът беше потушен и на 25 септември стотици пловдивчан­и танцуваха на площада, а полицаи нямаше. „Хорото възтържест­вува“, обяви местният сайт plovdivtim­e.bg.

Принцеса Шарлът стана звезда още с първите си думички

Дъщерята на принц Уилям и Кейт Мидълтън принцеса Шарлот привлече цялото медийно внимание по време на едноседмич­ната визита на семействот­о в Канада, след като произнесе първите си думички пред публика. По време на градинско парти за семействат­а на военни едногодишн­ата кралска наследница казала „pop, pop“, играейки с надути балони, а по-късно се обърнала към баща си с „dada“. Информации­те за това събитие заляха световните медии, чието внимание е насочено към Шарлот и тригодишни­я й брат Джордж още с кацането на самолета на Уилям и Кейт в Канада. Една от най-тиражирани­те новини по време на посещениет­о на престолона­следниците беше как малкият принц Джордж не отвърнал на поздрава на канадския премиер Джъстин Трюдо. Моментът е увековечен и от видео, което има вече 2 млн. гледания в YouTube.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria