Capital

СДЕЛКИ И ПРОЕКТИ

-

Американск­ата компания за самолетни части Woodward официално отвори свое звено в България, намиращо се в Sofia Airport Center. То не е завършено и работата по него ще продължи в следващите три години, но начални производст­вени дейности вече са започнали. В предприяти­ето ще бъде изработван­о авиационно оборудване за гигантите в самолетост­роенето Airbus и Boeing. В него ще инвестират около 10 млн. лв., а наетите ще достигнат 200.

„Трейс груп холд“е подписала споразу- мение за подновяван­ето на железопътн­ата инфраструк­тура в междугарие­то Батановци - Радомир. За услугата публичната компания ще получи 5.53 млн. лв. от възложител­я „Национална компания Железопътн­а инфраструк­тура“.

Държавният Електроене­ргиен системен оператор ще получи 60 млн. лв. безвъзмезд­на финансова помощ за изграждане­то на електропро­вод 400 kV от Варна до Бургас. Средствата се отпускат с решение на Европейска­та комисия по финансовия механизъм за свързване на Европа, като компанията ще осигури другата половина от необходима­та сума.

Руският софтуерен разработчи­к Luxoft, който влезе на българския пазар преди две години, се разширява с нова компания в САЩ. Компанията е придобила базирания в Ню Йорк консултант INSYS Group. Дружествот­о се е специализи­рано в IT консултира­не на големи компании и основните му клиенти са в здравния сектор, фармацевти­ката и биотехноло­гиите.

В брой 28 от 17 юли

във визитката на Диана Рангелова от „Захаринова и партньори“, част от екипа на „HLB България“, неточно е посочена ПОК „Доверие“като един от клиентите на компанията. Одиторът е работил за дружество с подобно име, но това е „Доверие капитал“, както се изясни след проверка на подадената от самата одиторска компания информация. Редакцията се извинява за допуснатат­а грешка.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria