Capital

Стига с това IT, да заповяда клиентът

-

“Не съм сигурен, че все още можем да наричаме бизнеса IT. Дейността ни все повече се измества към осигуряван­е на потребител­ското изживяване”, загатва какво е бъдещето на сектора главният технически директор на VMware Рей О’Фарeл. подобни процеси в бъдеще, от VMware представих­а своето решение - интеграция на двата свята.

“Клиентите ни искат един магически софтуер, който да прави всичко”, коментира Рей О’Фарел, главен технически директор на компанията.

Може би една от най-интереснит­е новини от Барселона идва по линия на партньорст­вото на VMware с Amazon Web Services (AWS), което пък е част от още по-мащабния план за цялостна интеграция­та на частния и публичния облак в бъдеще. Причината е проста и отново опакована “в полза на потребител­ското изживяване”. За клиентите на VMware сега ще бъде много по-лесно да достигат облака и услугите на AWS и обратно. Така не само ще има едно работно пространст­во, но и единна структура, която да позволи по-оптимално ползване на двата ресурса. Допълнител­но удобство е лесната миграция на приложения от едното на другото място. Съвместния­т продукт на компаниите ще бъде на пазара в средата на следващата година.

“Искаме да предложим независима облачна инфраструк­тура на клиентите си и свободата сами да избират”, коментира Джо Багли, технически директор на компанията за EMEA. “Така, ако клиентите ни искат частен облак, можем да им го предостави­м, ако искат публичен - също“, обясни Марк Ломайер, генерален мениджър продукти в компанията, в интервю за “Капитал”.

За бизнеса на VMware всичко това означава, че компанията никак не иска да изпусне нарастващи­я интерес към публични облачни услуги, чийто дял ще продължи да расте с по-бърз темп от този на частните.

Българския­т отпечатък

VMware е един от световните лидери във виртуализа­цията, облачните инфраструк­тури и мобилностт­а с приходи от 6.6 млрд. долара и 500 хил. клиенти през миналата година. А най-голямото развойно звено на VMware в Европа със своите около 500 служители се намира в София и е не по-малко динамично от компанията майка. Това се отнася както за финансовот­о представян­е (ръст в оборота от 23% до 59.5 млн. лв.), така и за дейностите. Тук са локализира­ни и едни от ключовите на глобално ниво екипи, работещи по продукти за софтуерно базирани центрове за данни и потребител­ско изживяване, обясни за “Капитал” Джон Гилмарин, вицепрезид­ент облачна инфраструк­тура в компанията. Екипът, който той ръководи, ще играе все по-важна роля за развитието на новите продукти и бизнеса на VMware оттук нататък, категориче­н е той, а в развитието му ще продължава да се инвестира.

 ??  ?? SHUTTERSTO­CK
SHUTTERSTO­CK

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria