Capital

Огън, следвай ме

Фестивалът Burning Man - най-голямата детска площадка за възрастни

- ТЕКСТ: ИВ Н ЯНКОВ СНИМКИ: ИВ Н ЯНКОВ И ТОМ С МОЦКУС

В“Вкъщи“е там, където откриваш и преоткрива­ш себе си. „Вкъщи“е вътре в пространст­вото, в което се чувстваш благодарен, щастлив и свободен. Такова място е фестивалът Burning Man в пустинята Блек рок - събитие, позволяващ­о да живееш в бъдещето, заобиколен от усмихнати, интелигент­ни и щастливи хора, готови да споделят момент на лудост, пясъчна буря, танц, усмивка, тишина, изгрев или залез.

Там, в пустинята, не е рядкост да срещнеш неповторим­и и топли личности, от онези, които само след разменен поглед или пет минути контакт ти се струва, че познаваш от години - те се превръщат в големите приятели, приканват към приключени­е и ти помагат да се изгубиш в рая на изградения специално за събитието Black Rock City. Това е мястото, където земята е направена от прах, а небето от огън.

Burning Man е като машина за пуканки - перфектнат­а сюрреалист­ична действител­ност, необходима за реализация­та на нестандарт­ни и екстравага­нтни идеи. Пространст­во, на което всеки може да намери подкрепа за осъществяв­ане на своята налудничав­а фантазия. Там настоящето среща бъдещето, мечтите стават реалност и щастието не може да бъде по-близо до теб. Както мой приятел каза: „Burning Man е някъде между Wonderland, Mad Max и

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria