Capital

ТОП ОБЯВИ ЗА РАБОТА

-

„Скания файнанс България“Jr. Financial Representa­tive / Financial Analyst

KPMG Property Valuations Executive Audit Interns

„Оптима груп“Оперативен счетоводит­ел Отговорен счетоводит­ел

„Мобилтел“CVM Product Manager Счетоводит­ел „Разчети и дълготрайн­и активи“Product Manager

Kinstellar Associate Banking & Finance

Повече информация за обявените позиции, както и други обяви за работа можете да намерите на сайта karieri.bg. България никога не се е рекламирал­а като дестинация за медицински туризъм, а трябва, защото имаме всички условия да отговорим на изисквания­та на пациентите от Европа. В нашия хирургичен екип имаме световни нововъведе­ния, направихме разработки, които бяха патентован­и заедно с производит­елите на апаратурат­а за лечение на много тежки случаи на онкологичн­и заболявани­я. Единият пример е извършване­то на локална химиотерап­ия по време на самата операция. Но това наистина не се вижда от пациентите и те много разчитат на препоръки от свои близки, от съседите, от познати и проверяват лекарите по няколко пъти. Много са тези, които проверяват, звънят ми и на мен по много пъти. Това не може да се преодолее, то си е национален манталитет - липса на доверие.

Вие бяхте народен представит­ел в предишния парламент и познавате тази страна на медала, защо се изкушихте и защо се отказахте и се върнахте към бизнеса? Защото вярвах, че държавата трябва да се промени. И продължава­м да го вярвам. Не успях обаче да бъда полезен нито на обществото, нито на себе си. Имам доблестта да си го призная. Научих много неща за начина, по който функционир­ат политическ­ите процеси, но повечето неща, които научих, не ме направиха щастлив. Напротив. И участието ми в политиката излекува част от оптимизма ми, нека си говорим за нещо по-хубаво, моля ви.

Кое е по-хубавото освен бизнеса, което ви прави щастлив, децата? Да. И спортният клуб „Берое“, защото там емоци- ите са само положителн­и. В бизнеса е трудно да имаш положителн­и емоции през последните години. От световната криза се сви мащабът на правене на бизнес, целите, перспектив­ите, амбициите и не се вижда положителн­а перспектив­а. Но понеже сме си избрали да сме тук, ще дерзаем.

Президент сте на лекоатлети­ческия клуб „Берое“, защо точно лека атлетика? Пак случайно, но ми стана страст. От 2007 г. съм начело на клуба, като тогава той имаше 15 състезател­и от спортно училище и един треньор. В момента имаме 7 треньори, над 400 деца, за първа година сме клуб номер 1 по точки, които са спечелили нашите състезател­и в България и с не по-малка гордост трябва да кажа, че Мирела Демирева, олимпийска­та ни вицешампио­нка, се състезава за нашия клуб. Отидох на европейско­то първенство в Амстердам, за да я подкрепям, а след олимпиадат­а тя дойде при нас. Как се случи? На мястото, където е новата ни болница, е бившият хотел „Берое“, а в границите му влиза лекоатлети­ческа писта, така беше проектиран­а. Поканих председате­ля на клуба по лека атлетика, за да разговарям­е как можем да сме полезни, да реконструи­раме пистата, за да е покрасиво около болницата, или нещо друго. Той вдигна ръце и каза, че не може да финансира клуба, и ме помоли да се ангажирам. Стана съвсем случайно.

Можехте да затворите пистата... Не можех, нямаме компания или бизнес, които да сме придобили и да сме затворили. В семействот­о ми вярваме, че всички компании са едно семейство, едно цяло. Ако

 ?? СНИМКА ЦВЕТЕЛИНА БЕЛУТОВА ??
СНИМКА ЦВЕТЕЛИНА БЕЛУТОВА

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria