Crib Notes

This cre­ative cou­ple turned 3,000 square feet of old of­fice space into a chic ur­ban flat

Toronto Life - - Con­tent - By jean grant

A cre­ative cou­ple trans­form an un­re­mark­able old of­fice space into a chic ur­ban apart­ment

In 2012, Gian­piero Pugliese, the founder of Au­dax Ar­chi­tec­ture, and his wife, Mariya Nau­mov, were look­ing to up­grade from their one-plus-den condo at Col­lege and Bathurst. Mariya was preg­nant with their first child, Max­i­m­il­ian, and they needed more space—but they craved some­thing dif­fer­ent from the stan­dard Toronto semi.

By chance, dur­ing a poker game with friends, Gian­piero met the new own­ers of a low-rise of­fice build­ing in Lit­tle Italy slated for re­de­vel­op­ment. The third storey was a 3,000-square-foot shell at the time, but when Gian­piero went to see it he fell in love with the light that poured in from two ex­pan­sive walls of win­dows. In early 2013, he and Mariya, who’s now an in­te­rior de­sign stu­dent, bought the en­tire floor and got to work turn­ing it into a home.

They spent nearly a year de­sign­ing the space, draw­ing in­spi­ra­tion from Paris and New York, where fam­i­lies re­side in chic, sen­si­bly de­signed apart­ments. By the sum­mer of 2014, when they moved in, the build­ing was also home to a cof­fee bar, some of­fice space and two other res­i­den­tial suites.

The el­e­va­tor opens into a com­bined liv­ing room, din­ing room and kitchen. Three bed­rooms, a laun­dry room and a mas­sive walk-in closet take up one half of the apart­ment and can be sec­tioned off with dou­ble doors when Gian­piero and Mariya en­ter­tain. Max is three now, and their daugh­ter, Eve­lyn, was born last year. They find that the sin­gle-storey setup not only pre­vents stair-re­lated in­juries but also seems to keep toys from mi­grat­ing into the main liv­ing area.

The fam­ily spend most of their time in the “win­ter gar­den,” a bright sun­room with south­ern ex­po­sure. And they love that the perks of the neigh­bour­hood are—quite lit­er­ally—at their doorstep.

Mariya Nau­mov and Gian­piero Pugliese with Eve­lyn and Max. The sun­room was orig­i­nally go­ing to be a ter­race, but the cou­ple de­cided to in­stall wall-to-wall fold­ing win­dows, so they could use the space year-round

1

!

9

Newspapers in English

Newspapers from Canada

© PressReader. All rights reserved.