LET THERE BE LIGHT

Home Journal - - HOMES -

The gallery-like space of the liv­ing room is lit evenly from above by dual sky­lights.

光明天地

藝廊似的客廳空間上方設有雙天窗,湧入均勻光線。 and her fam­ily moved into their cur­rent home, that she was able to ap­ply her sig­na­ture aes­thetic in its en­tirety. The seven-month-long ren­o­va­tion process which fol­lowed saw the orig­i­nal four apart­ments on the floor con­sol­i­dated into a rev­e­la­tory 2,200-sq-ft space awash in sub­tly tex­tured con­crete and ashened me­tals. "I like a very quiet mood," says Peggy. "The greys are not a sad grey, they’re quite warm." Nat­u­ral light formed an­other pil­lar on which she based the de­sign of the five-bed­room flat, and it is wel­comed in abun­dance via two sky­lights in­stalled at ei­ther end of the main liv­ing space that al­low day­light to pen­e­trate deep into the in­te­rior.

The at­mos­phere is slightly monas­tic, that is, if monas­ter­ies boasted an en­vi­able col­lec­tion of con­tem­po­rary art and mid-cen­tury sculp­tural fur­nish­ings. A quick sweep of the liv­ing room re­veals mod­ernist light fix­tures from French in­dus­trial de­sign­ers Serge Mouille and Char­lotte Per­riand, Mar­i­ano For­tuny’s cin­e­matic Pal­lucco floor lamp, chair de­signs by Harry Ber­toia and Charles Eames,

設計師在巴黎花了十多年時間研習室內設計,後於2008年搬來香港,同年設立自家工作室,直至5年前和家人搬入這個居所,終於能把心中所想盡情展現。裝修工程長達7個月,她把同層原有的4個單位打通,打造出一個由質感豐富的混凝土和淡色金屬組成的2,200呎寬闊空間。「我很喜歡寧靜的格調。」Peg­gy指出:「這裡運用的灰色不帶傷感,反而散發出溫暖感覺。」自然光是這個5房居所的另一重點元素,大量日光自主客廳兩端的天窗引入,照耀著室內每個角落。

假如修道院也會擺放當代藝術品和中世紀雕刻傢具的話,這兒就是不折不扣的代表。環顧客廳,你會找到法國工業設計師Serge Mouille和Char­lotte Per­riand的現代主義燈飾、Mar­i­ano For­tuny那

Newspapers in English

Newspapers from China

© PressReader. All rights reserved.