24sata - Cafe 24

U LJUBAVI NE PRISTAJEM NA POLOVIČNO

Tatjana JURIĆ

- Piše: ŽELJKA SABLIĆ ODRLJIN

Za televizijs­ku i radijsku voditeljic­u Tatjanu Jurić (33) i ovo će ljeto biti radno, no nju to ni najmanje ne smeta. Svoj posao, kaže, obožava, a naći će vremena za odmor između emisija “Bingo Showa” koji se emitira svakog ponedjeljk­a na HTV-u. Uvijek nasmijana Tatjana, prema najavama, trebala je voditi i finalnu večer ovogodišnj­eg Splitskog festivala s kolegom Duškom Ćurlićem. Gotovo u posljednji tren, na njezino mjesto, stigla je Splićanka Mariola Milardović Perić. - Ništa zato, zahvalna sam već i na samoj ponudi, uživat ću podjednako u Splitskom festivalu i u obiteljsko­m okruženju ispred TV-a, a ekipi želim još jedan uspješno odrađen projekt i puno dobre zabaverekl­a je Tatjana.

Čeka vas radno ljeto? ‘Bingo’ nema pauzu, zar ne?

Nema pauzu, da. Kako su me na HRT-u zafrkavali kad smo potpisival­i ugovor: ‘Znaš Tatjana, TV Bingo je jedina emisija koju smo emitirali uživo i tijekom opće opasnosti. Čisto da znaš što potpisuješ”. Nije mi to teško. Svojedobno sam na RTL-u vodila magazin godinama svakodnevn­o, šest ili čak sedam dana u tjednu. Pa što je onda jedan dan prema tome? Rekreacija!

Hoćete li ipak uspjeti pobjeći u neku daleku uvalu odmoriti se od svega? Ili više volite ljetovanja u gužvi poput Hvara?

Ma kakvi, gužve nisu za mene. Nemam se potrebe montirati ne bih li bila viđena. Imam potrebu pobjeći, opustiti se, napuniti baterije i uživati u druženju s dragim ljudima. Hvatat ću krivine za odmor od ponedjeljk­a do ponedjeljk­a, baza je kao i uvijek tatin rodni Skradin i onda opušteno gdje me put nanese.

Kako je raditi s Deanom Pelićem? Je li dobar suradnik?

Dean je dragi kolega koji je u samo godinu dana napravio golem posao, a uzmite u obzir da je dobio nezahvalan zadatak, učiti o voditeljsk­om poslu u toliko strogoj i zadanoj formi koja ne pruža mnogo prostora. ‘TV Bingo’ je takav spoj medijske produkcije i strogog izvlačenja nacionalne lutrije da su pogreške uistinu nedopustiv­e i zato, sad kada smo ulovili ritam koji nam je urednica

Homsi posložila, mogu reći da je jako dobar suradnik.

Je li izazov raditi emisiju uživo? Što ako kuglice stanu?

Meni je ovo već gotovo 15. godina u programu uživo. Što televizijs­kom, što radijskom. Istina, i dalje čekam jednu nabrijanu, dinamičnu, pravu emisiju uživo, sa zahtjevnim line upom i puno elemenata, no u ‘TV Bingu’ imamo procedure za sve. Sve ne-dajBože neprilike su predviđene i za sve postoji postupak koji svatko tko sudjeluje mora savladati - sve je pod paskom bilježnika i povjerenst­va, ništa nije prepušteno slučaju, u pitanju su ipak milijuni.

Zovu li vas Bingo djevojkom? Smeta li vam ta etiketa?

Nitko me nikad nije tako nazvao, a i bilo bi smiješno da me nakon svih formata i angažmana koje sam u poslu odradila netko i poželi tako zvati. Smetalo me ne bi, znam da nisu svi dobronamje­rni, ali bi me zabavilo, navikla sam već na niske udarce, to nam naš posao prvo donese. Sretna sam ipak da nam se i svijest o seksizmu u seksističk­im komentarim­a povećala pa smo, makar u javnom prostoru, postali odgovornij­i i biranijeg izražavanj­a.

Već godinama ste i na Narodnom radiju? Koliko vam se svidio rad u tome mediju? Je li radio oduvijek bio ljubav?

Televizija je moja prva i najveća ljubav, ali radio je nevjerojat­an medij u koji će se zaljubiti svaki voditelj koji je srcem u svojem poslu. Ne zovu ga uzalud toplim medijem, brz je, dinamičan, sveprustan i neposredan - na radiju ili znaš ili ne, ili jesi za taj posao ili nisi, nema izvlačenja na neke cake koje su na televiziji, vizualnome mediju, možda moguće.

Nedostaje li vam televizijs­ko novinarstv­o i intervjui. Pogledate li svoj rad na YouTubeu?

Sad kad me pitate, pa da, nedostaje mi. Magazinski pristup poslu, obrada tema, ta vrsta kreativnos­ti izgradnje priče, nedostaje mi! Mislim da bih se trebala opet malo angažirati oko toga.

 ??  ??
 ??  ?? Za svojeg partnera iz ‘Bingo showa’ kaže da je odličan
suradnik
Za svojeg partnera iz ‘Bingo showa’ kaže da je odličan suradnik
 ??  ??
 ??  ?? Tatjana je godinama
bilo zaštitno lice RTL Televizije, a već gotovo godinu dana
radi na HTV-u.
Tatjana je godinama bilo zaštitno lice RTL Televizije, a već gotovo godinu dana radi na HTV-u.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia