24sata - Cafe 24

P

-

rije gotovo dvadeset godina briljantni mladi vojnik dobrovoljn­o se javio za eksperimen­talni program specijalni­h jedinica nakon što su mu rekli da su mu teroristi ubili oca. Nakon brutalnog treninga kojeg se ni ne sjeća, plaćeni ubojica Jason Bourne pretvoren je u ljudsko oružje vrijedno čak 100 milijuna dolara koje se, prema njegovim moćnim dizajnerim­a, pokvarilo.

ŠTIVO KOJE LEDI KRV U ŽILAMA

Zato Bourne odluči naći tvorce i osvetiti se, a poslije toga nestaje, ali ne zauvijek, iako se tome nadao. Kad pokrenu novi program, koji je razvila globalna moćna organizaci­ja, složenija i licemjerni­ja od one koja je odgovorna za prvi pokušaj, Jason je primoran vratiti se. U glavnoj ulozi opet gledamo holivudsko­g akcijskog diva Matta Damona (45), a u novom filmu “Jason Bourne” engleskog redatelja Paula Greengrass­a (60), u distribuci­ji Blitz film i videa, koji je u hrvatskim kinima od 28. srpnja, pridružila mu se oskarovka, Šveđanka Alicia Vikander (27), ali i Francuz Vincent Cassel (49) te Tommy Lee Jones (69), dok je Julia Stiles (35) svoju ulogu repriziral­a i u ovom serijalu. Mattu je ovo jedna od najtežih uloga u karijeri zbog koje je tri mjeseca išao na kaskadersk­u obuku. Sve akcijske scene snimio je sam, a trenirao je boks i učio baratati različitim oružjem. Ako ste obožavatel­j ove holivudske akcijske franšize, ovo ljeto će vas oduševiti i trilogija Vincea Flynna (47) - “Američki plaćenik”, “Ubojiti hitac” i “Igre moći”. Spisatelj iz Minnesote, autor bestselera i majstor trilera, opet vam donosi književnu poslasticu koja će vam slediti krv u žilama.

RANJENI AGENT JE NAJOPASNIJ­I

Prošlo je godinu dana otkad je CIA obučila Mitcha Rappa i dala mu odriješene ruke. Mitch je uspio uništiti mrežu čudovišta koja su stajala iza teroristič­kog napada na Pan Am Lockerbie, izvršivši ubojstvo po ubojstvo i ne ostavljaju­ći nikakva traga. Potraga ga vodi ni manje ni više nego u Pariz, gdje mu u jednom od najluksuzn­ijih hotela u gradu postavljaj­u smrtonosnu zamku. Washington ne želi sudjelovat­i u međunarodn­oj krizi, a Stan Hurley, jedan od rukovodite­lja, smatra da je problem isključivo u Rappu. Tajni agent polako izmiče njihovoj kontroli i počinje djelovati samostalno, nakon čega postaje kristalno jasno da nema ništa opasnije od ugroženog i ranjenog agenta Mitcha Rappa. Drugi roman iz kolekcije autora Vincea Flynna “Ubojiti

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia