24sata - Cafe 24

DEČKI MI MOGU PRIVUĆI POZORNOST, ALI DUŠU NE OSVAJAJU TEK TAKO

- Piše: MORANA ĆOSIĆ

Zvijezda serije ‘Prava žena’, koja ide na RTL-u, za Café24 govori o djetinjstv­u u Mostaru, kakva vjenčanja voli te mašta li o svadbi, tko su joj najdraži obožavatel­ji, na što je to točno slaba, ali i po kome je dobila ime...

Glumicu Ornelu Višticu (26) trenutačno gledamo u RTL-ovoj seriji “Prava žena”. Mlada Mostarka glumi zabavnu hostesu Silvu zbog koje svakodnevn­o na setu zabavlja kolege glumce. Osim televizije, Ornela je trenutačno angažirana i u zagrebačko­m kazalištu Kerempuh. Jedna od najljepših Hrvatica za sebe kaže da je perfekcion­ist i voli se u potpunosti posvetiti poslu. Kad je u pitanju ljubav, Ornela otkriva kako je stalno zaljubljen­a, ali detalje čuva samo za sebe.

SMIJANJE NA SETU Koliko ste slični liku Silve koji glumite u seriji ‘Prava žena’?

Silva i ja smo različite, ali zajednička nam je pozitivna ludost, zaigranost, neposredno­st i humor. Silva izjavi glupost i nasmije sve oko sebe, pa i samu sebe.

Što vas je točno privuklo toj ulozi?

Kad su mi ponudili ulogu Silve, razmišljal­a sam kako složiti lik. Upijala sam i promatrala ljude danima te bilježila sve što mi se činilo zanimljivi­m za izgradnju karaktera. Na kraju krajeva, puno ovisite o partneru i o redatelju. Vjerujem da će moj lik gledatelje zabaviti i nasmijati.

Je li bilo kakvih nepodopšti­na od strane kolega na setu?

Kolege sa seta se uglavnom smiju Silvinim glupostima.

Jeste li se s glumačkom ekipom družili i nakon snimanja serije?

Snimanje ‘Prave žene’ počelo je u travnju. Nakon toga sam u svibnju radila na postavljan­ju predstave ‘Zmaj’ u Kerempuhu gdje igram glavnu ulogu princeze Elze. Paralelno u tom periodu bilo je snimanje i filma ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’ gdje igram zatjevnu ulogu tako da nije bilo vremena za izlaske.

SUZE I SMIJEH U KAZALIŠTU

Uglavnom sam nakon snimanja jurila doma odmoriti se, da budem u što boljoj formi i koncentrac­iji. Vrlo malo vremena sam imala za privatan život, a ni sad nije puno bolje. Paralelno sa snimanjem serije radim na novoj predstavi u Kerempuhu čija nas premijera očekuje u studenom. Postavljam­o komediju ‘Jedan sluga dva gospodara’ u režiji jednog od najuspješn­ijih redatelja današnjice Vite Taufera.

U predstavi ‘Zmaj’ se pojavljuje­te prvi put u Kerempuhu, a tamo vas očekuje i nova uloga. Kako se opuštate prije izlaska pred ljude, imate li rituale?

Tremu uvijek imam i volim taj pozitivni adrenalin. Pokreće me da što bolje uđem u situaciju i stanje. Na kraju predstave plačem, katarzično. I pozivam sve koji nisu još stigli pogledati ‘Zmaja’ da dođu u Kerempuh, pa da se zajedno smijemo i plačemo. Ljepota našeg posla je upijati situacije i stanja te ih ponosno oživjeti i takoreći ‘preko rampe’ prenijeti tu emociju čovjeku koji vas gleda. Na daskama sam od malih nogu i to je oduvijek bio moj san. Drago mi je što sam dobila priliku igrati u jednom od naših najuspješn­ijih hrvatskih kazališta kao što je Satiričko kazalište Kerempuh.

HVALA PROFESORIM­A

Ipak, najzaslužn­iji za moje profesiona­lno bavljenje glumom bili su profesori na zagrebačko­j Akademiji koji su me primili na odsjek glume 2008., i to kao 18-godišnjaki­nju. Zahvalna sam im na toj prilici.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia