24sata - Cafe 24

Halid Bešlić: Svi mi patimo zbog ljubavi, i mladi i stari

-

Halid Bešlić (63), kralj sevdaha, kako ga zovu, nakon šest godina ponovno dolazi u varaždinsk­u Arenu. Njegov zadnji koncert u tom gradu bio je rekordno rasprodan i tražila se karta više.

- Tajna je u mojim pjesmama, koje ljudi vole i koje vole pjevati sa mnom. Ta zajednička emocija je, vjerujem, nešto što ljude iznova privlači da dođu na koncert - kaže Halid. Pjevač narodne glazbe nastupa već četiri desetljeća, a njegovu glazbu slušaju i mlade generacije.

vjerojatno bliske i mladima. Ljubav je univerzaln­a tema, svi volimo i patimo, i mladi i stari. Nekad sam više pjevao narodnu glazbu, a danas bih to što pjevam nazvao etno-pop, pa je i to

- Moje pjesme su

možda razlog - kaže Bešlić. Koncert u Varaždinu je 16. travnja, a Halid tvrdi da ne može dočekati da izađe na scenu i zapjeva s publikom. - Ponekad je teško izvoditi emotivne pjesme. Ipak, kad se pojaviš pred publikom i počneš pjevati te osjetiš emociju s njihove strane, sve to zaboraviš i možeš sve. Mislim da i publika to vidi i trudim se zamarati ih jedino pjesmom - kaže pjevač. Iako tvrdi da je “ponikao” na sevdahu, u slobodno vrijeme sluša raznu glazbu. - Mladi glazbenici su uvijek oni koji donose nešto novo i svježe, fleksibiln­iji su. Mi stariji se malo teže prilagođav­amo novijim trendovima i treba nam više vremena da prihvatimo novo ili da se odlučimo mijenjati nešto u svojoj glazbi. Mladima bih dao savjet da ono što osjećaju govore kroz glazbu, bitno je da se osjeti emocija i poruka u pjesmi, neovisno o kojoj vrsti glazbe se radi - kaže Halid. Nedavno se požalio da mu je ova turneja možda posljednja, zbog narušena zdravlja. Uplašili su ga loši nalazi krvi.

- Šećer je učinio svoje

- kaže Bešlić, koji je 2009. imao tešku prometnu nesreću. Nedavno je izdao pjesmu “Ja bez tebe ne mogu da živim”, kojom je najavio 17. album. - Vjerojatno će izaći još jedan novi singl, a album, ako Bog da, izlazi krajem godine - kaže Halid. (mć)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia