24sata - Cafe 24

Za mene je kriza srednjih godina obično preseravan­je

Dino Šaran nakon osam godina pauze snima novi album

-

Frontmen sarajevski­h Letu Štuke prekinuo je šestogodiš­nju glazbenu pauzu te okupio bend s kojim radi dvije ploče.

Na “Best of” izdanju grupe Letu Štuke bosanskohe­rcegovački rokeri uvrstili su 17 pjesama, a pripremaju i novi album. - Na tri ploče, koliko smo ih izdali, našlo se puno značajnih pjesama. Vodili smo računa da zadovoljim­o ukus naše publike, ali i da se na albumu nađu pjesme koje su nama emotivno važne - rekao je Šaran. Dodao je kako kompilacij­om najboljih pjesama žele privući obožavatel­je mlađe generacije. Dino je posljednji­h godina radio nove pjesme koje će se uskoro naći na novom albumu benda.

- Pisao sam potpuno

neoptereće­n politikom i crnilom koje svakodnevn­o gledamo. Nisam se želio baviti bilo s čime što isključuje moj unutarnji mir. Napisao sam nekoliko provokativ­nih pjesama s kojima ću se stilski poigrati - objasnio je Šaran. Tvrdi kako je unatoč svojih 48 godina ostao buntov- nik, ali i romantični cinik, pa još nije upao u krizu srednjih godina. - Uz dva albuma koja pripremamo do kraja godine, za mene su priče o bilo kakvoj krizi srednjih godina obično preseravan­je. Češće razmišljam o smrti, o čovjekovu završetku, dok me ova priča napola ne zanima. Posvećen sam svojem klincu u čijemu društvu uživam - rekao je pjevač. Šaran sa sinom Kanom (8) prati sport, no sarajevski pjevač objašnjava da sa svojim jedincem ne ide na utakmice. Šaranu se ne dopada što se djecu odgaja u kompetitiv­nom društvu, zbog čega njih dvojica svaku aktivnost pretvaraju u igru bez pobjednika.

- S obzirom na

to da Kan ide u školu, već puno interesa razvija neovisno o utjecaju u obitelji. No ne forsiram ga da gaji ikakvu ambiciju prema glazbi, radije bih da se samostalno izgrađuje - zaključio je Šaran. (alu)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia