24sata - Cafe 24

‘Nemoguće je riješiti se zanosa koji mi daje glazba’

Bivši član benda Quasarr snima spot za novi singl, a 4. studenog u Tvornici kulture priprema koncertnu promociju

-

Bivši član i suosnivač benda Quasarr Boris Štok (39) posvetio se solo karijeri, a trenutačno osvajaju njegove pjesme “Ispod kože” i “Ove misli”.

Za Štoka i njegove pjesme kažu da su na tragu Joy Divisiona i Depeche Modea. - ‘Ispod kože’ je moderna plesna, prava radiofonič­na pop pjesma, a ‘Ove misli’ su prgavi rock riff s daškom zvuka 80-ih. No obje pjesme imaju moj prepoznatl­jiv izričaj, produkciju i vokalnu ekspresiju po čemu me ljudi prepoznaju - kaže autor o svojim dvjema najnovijim stvarima. Rado se dotiče glazbenih uzora i to ga pitanje, za razliku od nekih njegovih kolega, uopće, kaže, ne uzrujava. - Utjecaja ima puno, ali ako pričamo pjevački, onda su najveći utjecaj imali: David Bowie, Eddie Vedder i Jeff Buckley, a glazbeno su tu Depeche Mode, Moloko, cijela grunge scena, Björk, britanska elektro scena 80ih, Kate Bush, U2, The Cure i mnogi drugi - dodaje. Nakon odlaska iz benda prva suradnja koju je ostvario bila je s pjevačicom Yayom s pjesmom “Ove misli”. Za nju kaže da je “odlična pjevačica i vrlo muzikalna pa smo odmah kliknuli”.

- Pjesma je puna energije i ‘groovea’, a vokalno sam htio određeni senzibilit­et i ekspresiju, glasovi se preklapaju i funkcionir­aju kao jedno tkivo, tj. muška i ženska strana priče - kaže Štok, koji uz glazbu ima i stalan posao pa mu, tvrdi, ne preostaje mnogo vremena za hobije poput skijanja i košarke koje jako voli. U pripremi je i album. - Upravo snimam spot za novi singl ‘Kao mi’ koji izla- zi prvi tjedan u listopadu. Tada izlazi i EP za Aquarius Records koji će nagovijest­iti novi album koji pripremam za proljeće. Tim povodom 4. studenog u Zagrebu u Tvornici kulture pripremam i malu koncertnu promociju - najavljuje glazbenik, koji uz sav posao i dalje tvrdi da je glazba njegov najdraži porok te da je se jednostavn­o ne može odreći, a shvatio je da se njome želi baviti čim ju je počeo raditi. - Glazba pruža fantastiča­n kreativni zanos i tog se osjećaja teško riješiti - kaže Boris.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia