24sata - Cafe 24

SRETAN BRAK

-

Samardžić je suprugu upoznao 1964. i otad su bili zajedno. Nikad zbog posla nije

zanemariva­o svoju obitelj nisu imali minimum dostojne priče u scenarijim­a, a bili su daleko od dobrog ukusa i mjere - ispričao je iskreno, kao i uvijek, Samardžić. Glumac je jedino žalio što nije uspio uskladiti termine s redateljem Slobodanom Šijanom koji mu je nudio ulogu u “Ko to tamo peva” i u “Maratonci trče počasni krug”. Ne samo da je bio odgovoran u poslu nego i u privatnom životu. Suprugu Miru upoznao je 1964. godine na Bledu i otad su bili nerazdvojn­i. Dobili su kćer Jovanu i sina Dragana, s kojim je pokrenuo 90-ih producents­ku kuću. Njihovu obiteljsku idilu iz temelja je potresao prerani Draganov odlazak. Njihov zajednički film “Nebeska udica” osvojio je 2001. nagradu na filmskom festivalu u Berlinu, dva mjeseca prije Draganove smrti od leukemije u travnju.

- Da nije Mire, ne bih preživio taj gubitak. Ona me tjerala da nastavim raditi i tako smo se zajednički izvukli iz depresije - priznao je puno godina nakon tragičnog događaja. Iako je uvijek živjela u sjeni njegove slave, Mira je rekla da nikad nije imala osjećaj da živi s filmskom zvijezdom.

- Nikad zbog posla nije zanemariva­o mene i djecu. Dolazio bi sa snimanja, makar samo na nekoliko sati, da bi bio s nama. Kad nije radio, on je uspavljiva­o djecu, vodio ih u školu, pripremao im doručak, a meni u krevet nosio kavu. To se ne uči, takav se rađaš - govorila je Mira o suprugu, kojeg je uvijek zvala imenom. A publika koja ga je tijekom života prepoznava­la kao Šurdu, Crnog Roka, Smokija, Miluna, Nikoletinu Bursaća, policajca..., od sada pa nadalje ipak će ga pamtiti kao velikoga glumca i još većeg čovjeka.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia