24sata - Cafe 24

‘Zaljubila sam se u muževe pjesme i nisam ih htjela dati’

-

Antonia Matković Šerić (28) iz benda Pavel počela je svoj solo projekt “Tonka” i objavila prvu pjesmu “Bolji smo”.

- Aljoša je napisao sjajne pjesme dok sam bila trudna i plan je bio da ih pjeva druga pjevačica. Otpjevala sam demo i odmah se zaljubila te nisam nikome htjela to prepustiti - objasnila je pjevačica.

Nasreću, njezin suprug i kolega iz benda Aljoša Šerić (41) se složio, kao i njihov producent te izdavači.

- Svi me zovu Tonka još otkad sam došla na studij u Zagreb prije desetak godina. To je i ime moje jako drage bake - objasnila je zašto je svojim nadimkom nazvala projekt. Smatra da je zvonko, prepoznatl­jivo te nema nijedne Tonke na našoj glaz- benoj sceni. Njezina glazba jako se razlikuje od one benda Pavel. - Ostajem u domeni popa, ali s prizvucima neo r’n’b i neo soul glazbe - pojasnila je Antonia.

Njezin singl “Bolji smo” govori o paru koji se i voli i mrzi te je snimila spot prije nekoliko mjeseci koji je ovih dana ugledao svjetlo dana.

- Snimali smo ga u sivoj dvorani Zagrebačko­ga plesnog centra, koja ima sjajan industrijs­ki interijer. Ponosna sam jer se temelji na suvremenim plesnim pokretima, na pročišćeno­j estetici, vizualno je vrlo upečatljiv - ispričala je pjevačica, koja je sama osmislila spot. Snimila je i album od 12 pjesama te će ih puštati kao singlove. - Dogodine ćemo predstavit­i album u cijelosti - rekla je. Pjevačica s mužem ima jednogodiš­nju kćer Lunu, s kojom im pomažu bake, djedovi i teta.

- Oni su najbitnija karika našega trenutačno­g uspjeha i usklađivan­ja svih obveza. Luna je još premala da bih je mirnog srca ostavljala dadiljama - napomenula je Antonia.

Kaže da Luna, čim čuje njezin glas, snimku na radiju ili TV-u, počne plakati, kao da ne može podnijeti tu silnu emociju glasa.

- Nadam se da je to prolazno - istaknula je i našalila se da je neumorna, pa im je poput fitness trenera. Budi ih noću dva, tri puta što je sjajno u odnosu na prije. U budućnosti želi da Aljoša i ona rade nove materijale, a možda se i Luna odluči time baviti. (V. Boltiš)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia