24sata - Cafe 24

Poirota zbunjuje ubojstvo koje je počinjeno u njegovoj zgradi

POIROT

-

PONEDJELJA­K

Poirot kreće u lov na ubojicu nakon što je mlada žena Barbara Allen nađena ustrijelje­na u Hastingsov­oj garaži. Čini se da je bila zaručena za pompoznog političara, a Poirot ne želi povjerovat­i da se sama ubila.

Zemljoposj­ednik Marcus Waverly traži Poirotovu pomoć nakon što primi pismo u kojem mu nepoznate osobe prijete otmicom njegova trogodišnj­eg sina Johnnieja. Wearley mora platiti golemu svotu novca ako ne želi da mu otmu sina.

Poirot zamjećuje nešto vrlo neobično u londonskom restoranu. Viđa muškarca koji jede tamo svaki dan istu hranu. Nakon toga zamjećuje moguću vezu sa smrću dvojice postarije braće blizanaca, a sve je povezano s pitom od kupina.

Usred noći Poirota uznemiri ubojstvo stanarke njegove zgrade. Na prvi se pogled čini da je motiv bigamija, ali Poirot ipak sumnja. Zbunjuje je ga zašto je ubojica obrisao svoje otiske, no ostavio svileni rupčić.

Poirot poželi mirni blagdan bez ubojstva, pa odlazi na egejski otok Rodes u hotel Palace gdje je samo nekoliko gostiju. No dogodi se ubojstvo i mora istražiti smrt lijepe gđe Valentine Chantry, koja se otrovala koktelom koji joj je napravio muž.

UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia