24sata - Cafe 24

‘Nakon svirke u Tvornici zatvaram se u studio’

-

Goran Bare (52) nakon brojnih gaža tijekom ljeta diljem Hrvatske i svirke u Irskoj, nakon koncerta u zagrebačko­j Tvornici kulture 7. listopada zatvara se u studio, gdje će se potpuno posvetiti novom albumu.

- Žalim za devedeseti­ma, kad je vladala ta fiju briju generacija. Bendova je bilo kao pljeve, ali doći će i to vrijeme, ja se iskreno nadam - rekao je iskusni pjevač. Album će, uvjeren je Vinkovčani­n, podići rock scenu te već sada zna da će album biti autentičan i žestok. - Kako se osjećao, tako sam napisao pjesme - rekao je iskonski roker. Bare je prošlog mjeseca s Majkama svirao u Irskoj, što mu je bilo neza- boravno iskustvo.

- Razumijete li vi mene? Jeste li iz Irske ili okolnih zemalja? - probio je led na bini dublinskog puba vinkovački glazbenik koji se prije nekoliko godina povukao u osamu iz koje se vraća kreativnij­i nego ikada.

- Oko mene je stalno bio kaos i zato sam se povukao u izolaciju. Danima nisam izlazio iz stana - rekao je tada roker.

Sada kada je kriza iza njega i nakon što je svirkama uvježbao bend do savršenstv­a, Bare je spreman iznijeti novi sadržaj.

Jedna od najvećih Goranovih obožavatel­jica je poznata glazbenica Maya Azucena, koja je jednom prilikom opisala kako su se dva glazbenika susrela.

- Upoznali smo se tijekom snimanja spota za singl ‘Anđeo u tebi’, bilo je to u nekoj staroj napuštenoj tvornici, vrlo zanimljivo iskustvo. Nakon toga smo se družili i na Gibinoj turneji ‘Unca Fibre’. Goran Bare je vrlo inteligent­an, ja bih rekla ‘old school’ rock zvijezda. Po mom mišljenju, on je hrvatski Keith Richards. Bilo je zabavno upoznati ga i raditi s njim - rekla je američka soul i r’n’b pjevačica. Prije pet godina Goran Bare i Majke osvojili su šest nagrada Porin za album “Teške boje”. Njihovo posljednje izdanje osvojilo je sljedeće nagrade: za najbolji rock album, za grupu s vokalom, aranžman, spot, pjesmu te hit godine. (mću)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia