24sata - Cafe 24

Čim padne snijeg, kreće lov na ubojicu

Michael Fassbender utjelovio je Harryja Holea u filmu ‘Snjegović’. On pokušava uhvatiti serijskog ubojicu, čije žrtve nestaju na dan kad u Oslu padne prvi snijeg

-

Triler je snimljen prema istoimenoj knjizi Joa Nesbøa, jednog od najboljih pisaca kriminalis­tičkih romana. Dolaskom jeseni u grad vraća se strah od misteriozn­ih ubojstava koja se ponavljaju svake zime u zadnjem desetljeću. Istragu preuzima detektiv Harry Hole, koji se kao glavni junak pojavljuje u mnogim romanima Nesbøa, jednog od najuspješn­ijih svjetskih pisaca. Detektiv Hole u filmu “Snjegović” pokušava stati na kraj serijskom ubojici čije žrtve uvijek nestaju na dan kad u Oslu padne prvi snijeg. Uz pomoć mlade talentiran­e kolegice, desetljeće stare slučajeve povezuju s novim ubojstvom te otkrivaju da za hvatanje ubojice imaju vremena samo do prvog sljedećeg snijega. Detektiva tumači Michael Fassbender, a njegovu kolegicu Rebecca Ferguson. U filmu glume i oskarovac J. K. Simmons te Val Kilmer. Triler je u cijelosti snimljen u Norveškoj tijekom skandinavs­ke zime. Fassbender je uživao radeći s redateljem Tomasom Alfredsono­m, iako je prvotno film trebao režirati Martin Scorsese.

- Volim surađivati s njim i on je apsolutno fantastiča­n filmaš - napomenuo je glumac.

Kaže da je triler zastrašuju­ći i oduševit će publiku koja voli takav žanr. Voli čitati knjige, no nije htio pročitati Nesbøov roman. - Nisam se htio vezati uz stvari koje se neće pojaviti u filmu - ispričao je Fassbender i dodao da je pročitao ostale romane u kojima se pojavljuje detektiv Hole. To mu je pomoglo u pripremi njegova lika.

- Volim lik Harryja Holea. To je muškarac s puno mana, ali je genij u svom detektivsk­om poslu - zaključio je Fassbender. (vb)

 ??  ?? Film u hrvatska kina stiže 12. listopada, a u njemu cameo ulogu ima i tvorac fiktivnog detektiva Jo Nesbø
Film u hrvatska kina stiže 12. listopada, a u njemu cameo ulogu ima i tvorac fiktivnog detektiva Jo Nesbø

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia