24sata - Cafe 24

Zubarova žena prije smrti slutila je da je muževa ljubavnica truje

POIROT

-

PONEDJELJA­K

Na odmoru u Cornwallu Poirot i Hastings upoznaju gđicu Nick Buckley iz End Housea. U nekoliko tjedana gđica Buckley triput je gotovo poginula u nesreći, a Poirot je posumnjao u prljavu igru kad je našao rupu od metka u njezinu šeširu.

Poirot se maskira u švedskog bravara kako bi pomogao lady Millicent Castle-Vaughn da vrati staro ljubavno pismo od ucjenjivač­a.

Bankar lord Pearson angažira Poirota da pronađe nestaloga klijenta Linga koji mu je trebao prodati kartu izgubljeno­g rudnika srebra. Kad je Ling pronađen mrtav, Poirot je svjestan da pod svaku cijenu mora riješiti važan slučaj.

Gđa Pengelley, supruga kornvalsko­g zubara, misli da je muž vara s pomoćnicom i da je pokušava otrovati pa u pomoć pozove Poirota. Kad Poirot stigne u Cornwall, otkriva da je gđa Pengelley mrtva. Je li zaljubljen­i zubar ubojica ili slučaj nije onakav kakvim se na prvi pogled čini?

Bogati bankar Matthew Davenheim krene pješice iz svoje ladanjske kuće u poštu i nestane. Trebao je na željezničk­oj postaji dočekati kolegu Lowena, ali Lowen hodajući od postaje do kuće nije susreo nikoga. Poirot istražuje što se dogodilo bankaru.

UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia